Какво да посетим около Троян? | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Последни постове във Фейсбук

Outdoor & White Water Fest 2020 ... Виж повечеВиж по-малко

6 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

След прекрасния уикенд в района на хижа Рилски езера, с удоволствие съобщаваме имената на печелившите от томболата за 18.01.2020 ❄️ Световният ден на снега.☃️
🎿Ваучер за наем на екипировка за ден печели🎁: Зорница Кодрова
⛷Ваучер за ски/сноуборд урок, печели🎁: Никола Александров
🚣‍♂️Ваучер за рафтинг по река Струма печели🎁: Калин Ушев

Честито на печелившите! :) С нетърпение ви очакваме отново!
... Виж повечеВиж по-малко

7 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

❄️☃️❄️С много слънце и усмивки отбелязахме днешния Ден на Снега в района на Рилски Езера 🏂⛷
▶️Очакваме ви и утре - готови за много забавления, уроци по ски или сноуборд, шейни и игри ❄️🙃
... Виж повечеВиж по-малко

1 седмица преди  ·  

Вижте във Facebook

❄️❄️❄️Този уикенд, Ви очакваме в ски училище и гардероб Адвенчър Нет, за да отбележим празника на снега. ❄️❄️❄️
Международният ден на снега е инициатива, която цели да привлече децата и младежите да прекарват повече време в планината, да открият красотата на снежните спортове и да започнат да живеят по-активно. Затова и по време на празника всеки клиент ще участва в томбола от която може да спечили☃️🎁:
1. Ваучер за рафтинг 🌊
2. Ваучер за наем на екипировка.🎿
3. Ваучер за ски/сноуборд урок⛷
👉🎁Печелившите ще бъдат изтеглени на 20.01.2020г. и ще бъде уведомен по телефона!🎁
Успех на всички с пожелания за пухкав сняг 🗻❄️🎿⛷
... Виж повечеВиж по-малко

1 седмица преди  ·  

Вижте във Facebook
Дати за предстоящия Зимен Детски Лагер 1-5 Февруари 2020! Научете повече
Top

Какво да посетим около Троян?

Град Троян е разположен на двата бряга на река Бели Осъм в Североизточното подножие на Троянския Балкан.

Известен е  като Градът на грънчарството, а популярността на троянската керамика датира още от Възраждането.

За любителите на пешеходния туризъм в планината има живописни пътеки и маршрути, водещи до интересни местности и забележителности.

Най-известният деликатес от Троян е троянската сливова ракия. В Троянския манастир правят специална сливова, подправена с букет от планински билки.  През зимните месеци ракията, по стар обичай се пие греяна и подсладена 🙂

 

Забележителности

  • Троянски манастир “Успение Богородично” се намира в околностите на Троян (на 10 км) – той е третия по големина в България.
  • Национално изложение на народните и художествени занаяти — в с. Орешак, разположено непосредствено до Троянския манастир
  • Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства
  • Природонаучния музей в с. Черни Осъм
  • Зелениковският манастир – „Свети Йоан Кръстител“ намира се в живописната местност ,,Зелениковец“ в Троянската част на Стара планина, на около 8 км. югоизточно от Троянския манастир и на около 5 км. южно от село Черни Осъм.
  • В района на Троян се намират природните резервати Козя стена, Стенето, Северен Джендем. Те са част от Национален парк „Централен Балкан“, известен със своята уникална растителност и животински свят. В резерватите могат да се видят множество скални образувания.
  • Местността Беклемето в Троянския проход е разположена на 1320 м надморска височина, с хубави поляни и широколистни гори. Там е построено едноименно туристическо селище, чието изграждане започва през 1962 г. по специален план. Беклемето предлага условия за зимен туризъм, като в непосредствена близост се намира писта за ски бягане и биатлон.
  • В близост до Троян се намира мото-крос писта с дължина 1550 м. На нея се провеждат кръгове от Световния шампионат в клас МХ3 и Европейския шампионат по мотокрос ЕМХ2 и Източноевропейския шампионат по мотокрос.

Регионът е изключително живописен и предлага съчетание на прекрасна природа, свеж въздух, изобилие от лековити минерални извори, както и съхранени традиции и обичаи. Троянският край е и един от най-богатите горски райони в страната. Вековни горски масиви покриват почти изцяло северните склонове на Троянска планина и Предбалкана.

Троянският балкан е едно от нашите любими места за разходки през цялата година, както и за организиране на забавни, приключенски тиймбилдинг програми.