Как да се облечем по време на ски | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Последни постове във Фейсбук

А ти записали се за Лагер Рилски Езера🗻🥳🏂🥰❄️☃️💖🗻⛷🎿🥰🍀❄️
2-5.02.2020г.
29.02-3.03.2020г
📲☎️📞Обади се още днес и резервирай - ски или сноуборд ти решаваш🏂💖⛷!
Гарантираме:
📌невероятно изживяване
📌подобряване на техниката в ските/сноуборда
📌нови запознанства и приятелства
📌прекрасна обстановка и домашна храна
📌индивидуално отношение към всеки участник
📌добра екипировка
📌безопасност и застраховка
📌и още....още много игри, забавления и изненади🥳

Хайде какво чакаш👌 Само ни се обади или пиши:
☎️ 02/9446765 📩 office@adventurenetbg.com
https://adventurenetbg.com/tour-item/winter-camp-kids/
... Виж повечеВиж по-малко

5 часа преди  ·  

Вижте във Facebook

Outdoor & White Water Fest 2020 ... Виж повечеВиж по-малко

6 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

След прекрасния уикенд в района на хижа Рилски езера, с удоволствие съобщаваме имената на печелившите от томболата за 18.01.2020 ❄️ Световният ден на снега.☃️
🎿Ваучер за наем на екипировка за ден печели🎁: Зорница Кодрова
⛷Ваучер за ски/сноуборд урок, печели🎁: Никола Александров
🚣‍♂️Ваучер за рафтинг по река Струма печели🎁: Калин Ушев

Честито на печелившите! :) С нетърпение ви очакваме отново!
... Виж повечеВиж по-малко

1 седмица преди  ·  

Вижте във Facebook

❄️☃️❄️С много слънце и усмивки отбелязахме днешния Ден на Снега в района на Рилски Езера 🏂⛷
▶️Очакваме ви и утре - готови за много забавления, уроци по ски или сноуборд, шейни и игри ❄️🙃
... Виж повечеВиж по-малко

1 седмица преди  ·  

Вижте във Facebook
Дати за предстоящия Зимен Детски Лагер 1-5 Февруари 2020! Научете повече
Top

Как да се облечем по време на ски

Ски екипировката и облеклото са произведени с цел да бъдат едновременно модерни и функционални. Много е важно да използвате подходяща екипировка докато карате ски или сноуборд, защото както и при повечето дейности в планината, вероятността да се нараните докато сте на пистата е голяма. Трябва да имате предвид, че ски облеклото трябва да ви пази от студа и снега, без да ви пречи излишно. Ето както трябва да си осигурите, за да държите планинския студ далеч от вас по време на зимните си забавления.

Предпазването на главата е от съществена важност, когато избирате екипировка трябва да бъде съобразена с вашето ниво и умения да карате ски или сноуборд. Тя включва ски маска, която ще пази очите ви от вредните лъчи на слънцето, а освен това и от снега и вятъра. Маската за глава пък ще задържа топлината, която отделяте, ще пази дробовете ви от студения въздух, който вдишвате и ще пази лицето ви сухо. Другото много важно нещо е ски каската. Добрите ски каски са направени с отвори за вентилация и имат подплата отвътре, за да ви пазят топло, докато сте с тях, освен, че ще предпазват главата ви от нараняване.

Базовият слой от облеклото е този, който е в непосредствен контакт с кожата ви. Изберете си подходящо термо бельо, което да е от материя отвеждаща влагата.

Средният слой от ски облеклото включва, поларите и елеците, които обличаме. Тяхното предназначение е да ни топлят и да осигуряват комфорта, от който имаме нужда докато караме.

Ред е и на ски панталоните. Въпреки че много от скиорите предпочитат да носят панталон, ски гащеризоните са традиционното облекло за ски и все още са много популярни. Панталонът трябва да е едновременно водонепромукаем и топъл и трябва добре да ви става, като покрива ски обувките, но в същото време не ви пречи да се движите свободно.

Ръкавиците също трябва да са водоустойчиви, за да пазят ръцете ви от студа. Те едновременно трябва да са достатъчно свободни, за да може въздухът да циркулира нормално и в същото време добре прибрани, за да може да имате хубав захват за щеките. Освен това е хубаво да са по-меки, за да осигуряват все пак някаква защита за ръцете, когато падате.

Ски чорапите трябва да са прибрани и еластични. Плътно да прилепват по крака ви без той да се плъзга. Обикновено ски чорапите са изработени от лека материя, която отвежда влагата навън към другите слоеве и ви осигурява изолация на краката от студа.

Ски якето е първата ви защита от вятъра, студа и снега. Якетата с качулка предпазват по-добре гърба и врата ви. Най-добре е да търсите такова, което е с отделяща се подплата, тъй като това ще ви позволи да карате ски с него както и в най-студените дни, така и в по-слънчево и топло време. Ски якето ви трябва също така да е достатъчно свободно да побере отдолу и другите пластове облекло, които ще носите.

Ски или сноуборд обувките са вашата връзка със ските и сноуборда. Обувките трябва перфектно да се свързват с автоматите, пренасяйки движението на тялото ви директно към ските и сноуборда. Добрите ски обувки трябва да ви прилепват плътно към крака и да не позволяват движение на краката в самите обувки. И в зависимост от уменията ви да карате, трябва да са достатъчно твърди, за да посрещнат натоварванията от стила ви на каране.

И не забравяйте да се забавлявате докато практикувате любимите си зимни спортове.