Наистина ли знаете какво е тиймбилдинг? | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Последни постове във Фейсбук
[custom-facebook-feed]

Поради ситуацията на извънредно положение, е възможнa промяна на датите за някои програми. Свържете се с нас за повече информация. Научете повече

Top

Наистина ли знаете какво е тиймбилдинг?

Ако се опитаме да определим какво е тиймбилдинг според формата му, ще останем много объркани. Ако попитате служители от различни фирми какво е това и как те са го правили, ще чуете:

– Това е, когато се събираме с колегите да се напием! Е, и да хапнем…

– Всъщност рафтинг и тиймбилдинг не са ли едно и също?!

– Това е, когато шефът ни организира екскурзия някъде. Отиваме в някой хубав хотел само колегите от работата, говорим си, забавляваме се – всичко за сметка на фирмата.

– На тиймбилдинга правихме много забавни игри. Такива не сме играли като деца. Участвахме всички, имаше някои много напрегнати моменти и ситуации като на работа. Водещите ни помогнаха да ги разберем.

– Ние ходихме в планината на палатки, стреляхме, палихме си огън.

– Имаше състезателни игри, бяхме разделени на отбори.

Един здравомислещ човек трудно би открил връзка между всичките тези дейности и едва ли би му станало ясно какво е това тиймбилдинг. Разбира се, той веднага ще започне да търси допълнителна информация по въпроса. В интернет може да откриете много тези за това какво е тиймбилдингът, как се прави. И всичките ще са верни, защото произлизат от някакъв събран опит.

Ако трябва да бъдем честни – да, всичко може да бъде тиймбилдинг (с малки изключения).

За да разберем какво е тиймбилдингът, не трябва да гледаме формата, а съдържанието. А в съдържанието са включени:

  • Причините да се организира
  • Целите, които са заложени
  • Очакваните резултати
  • Нуждите и потребностите, които задоволява
  • Концепцията, на която се подчинява
  • Насоката, която му се дава

На практика един тиймбилдинг започва още преди тръгването за него и завършва с прибирането, тоест не се изчерпва само с определената дейност, а включва всичко, което се случва през времето, когато участниците са заедно и трябва да бъде обмислено.

Най-общо казано тиймбилдингът служи за заздравяване на екипа или колектива, повишаване ефективността и мотивацията на работата им.

Ако искате да организирате един наистина запомнящ се тиймбилдинг, за който ще си спомняте с усмивка, на точното място сте !
При нас може да откриете :

  • Рафтинг тиймбилдинг
  • Приключенски тиймбилдинг
  • Морски тиймбилдинг
  • Стандартен Тиймбилдинг

Ние в Адвенчър Нет организираме внимателно подбрани игри и дейности сред природата, които са направени според нуждите, целите и човешкия потенциал на компанията.

Очакваме Ви!

Източник: http://teamcobg.com/