Прекарваме ли достатъчно време сред природата? | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Последни постове във Фейсбук
[custom-facebook-feed]

Поради ситуацията на извънредно положение, е възможнa промяна на датите за някои програми. Свържете се с нас за повече информация. Научете повече

Top

Прекарваме ли достатъчно време сред природата?

За никого не е тайна, че все по – често забравяме да прекарваме време навън сред природата и водим нездравословен начин на живот.
Времето, прекарано сред природа и чист въздух е един от най-сигурните начини за повишаване на психическото и физическото благосъстояние на човек. Ние сме част от природата и трябва да се възползваме от предложените ни блага, за да се чувстваме по – пълноценни. А лятото е един от най – благоприятните сезони, в които можем да прекарваме повече време на открито и да откриваме нови възможности, да създаваме спомени и приятни моменти в любима компания.

Ползите от прекарването на време сред природата са много, някои от които са:
– подобряване на паметта и концентрацията
– възстановяване на умствената енергия
– освобождаване от стреса и напрегнатото ежедневие, пред което сме подложени всеки ден
– намаляване на възможностите от възпаления и вируси
– по – добро зрение
– по – добра креативност и мислене
– засилва имунната система
– подобрява храносмилането
– подобряване на психичното здраве

Депресията, тревожността и недоброто психично здраве могат да бъдат напълно подобрени с разходки на открито, сред зеленина и чист въздух, а когато ги съчетаем и с физическия упражнения имат особено благоприятен ефект за всеки един от нас. Природата е тази, която ни дарява със спокойствие и ни кара да я обикнем.

При нас в Адвенчът Нет можете да откриете страхотни възможности и разнообразни дейности, в които можете да се впуснете и да изживеете едно наистина вълнуващо и запомнящо се приключение!

Рафтинг, каякинг, преходи в планината, тиймбилдинги са едни от малкото дейности, в които имате възможност да се включите.
А през месец септември сме Ви приготвили много вълнуващи програми!

Очакваме Ви !