Преходите: една от най-добрите силови тренировки | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Последни постове във Фейсбук

Скъпи приятели отбелязваме Световният Ден на Планините! Ще се радваме да споделим с всички вас красивите кадри по-долу от най-високите български планини. И се надяваме всички ние да отделим малко време и да помислим как можем да помогнем за запазване чистотата и красотата на тези така ценни места!
🌳🏔⛰🏕💚
... Виж повечеВиж по-малко

3 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

😉👉 Бъди оригинален! 🤩
💦🌊🚣‍♀️🎁 Подари приключение! 🎁💦🌊🚣‍♀️
⚠️Вземи своя подаръчен ваучер с 20% ОТСТЪПКА!⚠️
⁉️Как⁉️
📧☎️ Само ни се обади или пиши 02/9446765
... Виж повечеВиж по-малко

4 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

https://adventurenetbg.com/tour-item/winter-camp-kids/ ... Виж повечеВиж по-малко

4 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

Попълнения за Рилски езера ... Виж повечеВиж по-малко

1 седмица преди  ·  

Вижте във Facebook
Изберете вашия приключенски новогодишен подарък! Научете повече
Top

Преходите: една от най-добрите силови тренировки

Планината е мястото, където имаме възможността да се насладим на красотата и спокойствието , да се разтоварим след изморителните дни на работа и да опитаме нещо ново.
А както всички знаем, преходите в планината ни правят по – хармонични и щастливи. Нека ви разкажем малко по-подробно и за ползите, които оказва и върху физическото ни състояние.

Едва ли ще отхвърлите тезата, че вървенето сред природата изгражда сила и издръжливост. Много често обаче хората си мислят, че тази активност не е толкова ефективна колкото други спортове като бягане и колоездене, например.

За да разберат дали наистина е така, учени са подложили на експеримент две групи от хора. Едната от тях е започнала физическа дейност на открито, а другата на закрито. Целта е била да се видят дали ще са еднакви резултатите при двете групи след тричасова тренировка.

Едва ли ще се учудите, че получените резултати са в полза на преходите в планината. Участниците, които тръгват по планинските пътеки, са по-бързи и следователно с по-учестен пулс. За много това би означавало, че активността сред природата е по-изморителна, което те кара да и се наслаждаваш по-малко. Напротив. След края на тренировката, участниците, които са били в планината, са се чувствали много по-удовлетворени, което от своя страна е потиснало нивата на умора. За сметка на това, участниците, които са практикували на закрито, въпреки по-умерената тренировка, са се чувствали много по-изморени от останалите.

Изводите
Планината е източник на сила и щастие. В нея се чувстваш пълноценен, а това много лесно може да те накара да забравиш за умората, която се е натрупала в теб. А колкото по-често сте активни сред природата, има голяма вероятност да сте толкова силни и издръжливи, колкото други спортисти.
Прекарвайте колкото се може повече време сред природата , защото определено тя има какво да ви даде!

Ако и вие искате да се докоснете до красивата природа на България и да изживеете едно вълнуващо приключение в планината с АдвенчърНет, включете се в нашите програми.
Може да ги откриете на нашия сайт.
Очакваме Ви!

Източник: http://www.360mag.bg/