COVID-19 | Информация за епидемиологичните мерки Adventure Net
Top
Image Alt

COVID-19

Актуална епидимична информация свързана с Ковид 19

НЕ СА НЕОБХОДИМИ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ПРИ ПРАКИКУВАНЕТО НА СНЕЖНИ СПОРТОВЕ, КАКТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СЪОРЪЖЕНИЯТА. ПРАВИЛА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ПРИ ИЗВЪРШВАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ ПРЕЗ ЗИМЕН СЕЗОН 2021/2022

 

Кабинкови въжени линии, седалкови лифтове и влекове Туристите задължително трябва да покриват своите уста и нос по време на престоя в кабината, както и на териториите на лифт станциите посредством защитната маска за лице.

Препоръката важи и за всички лифтове, влекове, пътеки в зоната за начинаещи, както и пред касите, на които се закупуват карти. Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора на лифта при необходимост.

Организацията на коридори и контролът при качване на туристите на съоръженията трябва да са направени така, че да се спазва дистанция от минимум един метър.

Кабините да се дезинфекцират по график не по-малко от три пъти на ден с препарати, които са разрешени от министъра на здравеопазването за продуктов тип 2.

Дезинфектантите за ръце, одобрени от министъра на здравеопазването, трябва да бъдат поставяни на конкретно обозначени места преди и след ползването на кабинковите съоръжения.

Целодневната експлоатация на кабините следва да се осъществява при максимално свалени прозорци и шлюзове за проветряване на въздуха в тях. Във всяка кабинка да бъдат поставени стикери, показващи лице със защитна маска. 20211129 5

Разстоянието между чакащите на опашки за лифтовете да е минимум един метър .  

Ски училища Дейността на ски училищата трябва да се подчинява на строги правила: групите да са от максимум 10 души, като не се допуска лица с видимо нездравословно състояние да участват в тях, както и да не се допуска смесване или преместване на лица от една в друга група. При обучението в ски училищата задължително се спазва изискването за физическа дистанция между обучаващите се и ски инструкторите.

Туристите следва да носят правилно защитната маска за лице, която покрива носа и устата. Преди започване на обучението да бъде осигурен филтър (измерване на температурата за учителите, участващи в процеса, служителите на ски училището и всички обучаеми).

Отстоянието между клиентите по време на обучението им да не бъде по-малко от 1,5 м, като препоръчителна и най-безопасна е индивидуалната форма на обучение.

Информираност на територията на ски зоните, ски гардеробите и ски училищата Поставяне на табели/екрани и информационни материали с инструкции и правила, които трябва да се спазват на всички точки, на които има значителен поток от туристи – каси, станции на ски съоръжения, паркинги, ски гардероби, рецепции и др.

При възникнали 20211129 8 въпроси туристите да се обръщат за съдействие към служителите на туристическия обект, които трябва да бъдат запознати с мерките за безопасност.

Защитни маски за лице и нос трябва да се носят на следните места в зимните курортите:

Обществен транспорт, шатъл бусове, таксита;

2. Аптеки, поликлиники, клиники, болници, социални домове, старчески домове;

3. Магазини и всички търговски обекти;

4. Банки, пощи и всички обществени институции;

5. Туристически информационни центрове;

6. В ресторанти до консумация на храната;

7. Всички закрити обществени места.

Най-важни правила, които трябва да се спазват от всички:

1. Спазване на поне 1,5 м дистанция от непознати;

2. Правилно носене на защитната маска за лице (покрива носа и устата) в закритите обществени места;

3. Въздържане от ръкостискане, когато поздравявате;

4. Покриване на носа и устата със защитна маска за лице, когато сте заобиколени от много хора и на открито;

5. Често миене на ръцете;

6. Кихането и кашлянето да се извършват в извивката на лакътя или в носна кърпичка;

7. Редовно проветряване на затворените помещения;

8. При поява на симптоми или ако се почувствате болни, НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ! Свържете се по телефона с някого от персонала и поискайте преглед от лекар!  

 

Свържете се с нас

Ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашите въпроси, коментари и мнения!

Адвенчър Нет е пионер и водеща фирма за приключения с рафтинг, каяци, преходи и колела, тиймбилдинг проекти и детски лагери. Основана през 2001г. от група млади ентусиасти запалени по приключенията и природата, основната ни мисия остава да популяризираме активния отдих, екстремните спортове и България като желана дестинация. Ние вярваме, че положителните емоции и доброто настроение са в основата на здравето.