Инициативи | Adventure Net | Запознайте се с нашите инициативи

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Top
a

Инициативи

Нашите инициативи

Клуб Адвенчър Нет е основан през 2001г. от група млади ентусиасти запалени по екстремните спортове и по дивата  природа на България. Мисията на организацията е да популяризира активния отдих сред природата, екстремните спортове и България като желана дестинация. Също така да организира и участва в акции подкрепящи устойчивото развитие и опазването на околната среда. 

Първо обучение за рафтинг гидове

Участие на 4 българи от клуб „Приключенска мрежа” в професионален курс за обучение на рафтинг гидове в бързи води на река Тара в Босна с инструктори Робърт Казик и Александър Пастир, по системата на Международната Рафтинг Федерация.

Еврокупа 2007 на река Лим

Мъжки и женски отбори на клуб „Приключенска мрежа” взеха първото си участие в Евро купа по рафтинг на река Лим, Приеполе проведено на 13 - 17.07.2007. Женският отбор се класира на 6 място в общото класиране.

Еврокупа 2008 на река Морача

Участваха мъжки и женски отбори от клуб „Приключенска мрежа”. В състезанието участваха общо 19 отбора от различни европейски държави. Женският отбор спечели три купи -първо място на Спринт, второ място на Спускане и трето място на Слалом.

Второ обучение за рафтинг гидове

Участие на 6 българи от клуб „Приключенска мрежа” в професионален курс за обучение на рафтинг гидове в бързи води на река Тара в Босна с инструктор Александър Пастир, по системата на Международната Рафтинг Федерация.

Европейско Първенство във Вилдалпен

Мъжки и женски отбор на клуб „Приключенска мрежа” взе участие в Европейско Първенство във Вилдалпен, Австрия, проведен на река Салза от 12 - 18.05.2008г. В отделните дисциплини и в общото класиране заеха 18 място от общо 34 отбора от цяла Европа.

Еврокупа 2008 на река Струма

Мъжки и женски отбор от клуб „Приключенска мрежа” участваха на кръг от Еврокупата по рафтинг в България. Женският отбор се класира на 2 място при дисциплината спускане и на 3-то в общото класиране.

Трето обучение за рафтинг гидове

Участие на 12 българи от клуб „Приключенска мрежа” в професионален курс за обучение на рафтинг гидове в бързи води на река Върбас в Босна с инструктор Александър Пастир.

Еврокупа 2008 на река Върбас

През септември 2008 мъжкия н женския отбор от клуб „Приключенска мрежа” участваха в Еврокупа в Босна и Херцеговина, река Върбас. Жените се класираха на 3-то място.

Първият по рода си в България курс за обучение на рафтинг гидове в бързи води по системата на IRF

Мероприятието се проведе по инициатива на клуб за екстремни спортове „Приключенска мрежа”, фирма за тиймбилдинг мероприятия и екстремни спортове „Адвенчър Нет” ООД с подкрепата на рафтинг клуб „Каньон” и Александър Пастир от Босна и Херцеговина. Участваха 50 души.

Еврокупа 2009 на река Корана

Мъжки и женски отбор от клуб „Приключенска мрежа” участваха. Женският отбор се класира на второ и трето място.

Световното по рафтинг на река Върбас

За първи път има български съдии от клуб „Приключенска мрежа”, които преминават изпита за съдия по системата на IRF и съдийстват на състезание от такъв ранг. Участие на обучение za рафтинг гидове след Световното по рафтинг в Босна на река Върбас инструктори Гаспар Гонз, Ник Чатър, и др. Участваха 3 българи от клуб „Приключенска мрежа”, взеха дипломи за трип-лидери и гидове.

Световна купа по рафтинг, река Нишава

Женски отбор от клуб „Приключенска мрежа” участва в Световна купа по рафтинг на река Нишава и се класира на трето място в общото класиране.

Еврокупа 2009 на река Лим

Женски и мъжки отбор участва в Еврокупа в Сърбия, на река Лим. Жените се класираха на 3-то място в генералното класиране.

Обучение за състезателен рафтинг на река Върбас

На 24 - 27.07.2009г. се проведе професионално обучение за състезатели по рафтинг в бързи води, под ръководството на инструктори от Босна и Херцеговина, по системата на Международната Рафтинг Федерация.

Еврокупа 2009 на река Върбас

Мъжки н женски отбор от клуб „Приключенска мрежа” участваха и се надпреварваха заедно с близо 30 отбора. Жените се класираха на 2 място в общото класиране.

Първа Регионална лига по рафтинг 2009, река Струма

През октомври 2009 се проведе първото по рода в България Регионално първенство по рафтинг 2009 в дисциплините R4 мъже и жени. Организатор бяха клуб „Приключенска мрежа”, фирма „Адвенчър Нет”, със съдействието на други организации за рафтинг и каяк в страната като „БКО”,” Къща за книги и приключения”, „Бързи води”. В състезанието премериха сили седем мъжки и три женски отбора. Сред участниците имаше както професионални отбори, представени на международно равнище, така и новосформирани млади отбори от ентусиасти и любители на рафтинга. Мъжки и женски отбори на клуб „Приключенска мрежа” взеха участие и се класираха на първите места.

Втори Рафтинг курс на гидове в бързи води на река Струма

В курса за рафтинг гидове, проведен от инструктор Александър Пастир и асесор Гаспър Гонз, участие взеха 20 души, като 11 от тях взеха клас 2 и клас 3 за професионални рафтинг гидове по системата на IRF, а 2ма от тях станаха трип лидер-и. Местен организатор - клуб „Приключенска мрежа”, фирма „Адвенчър Нет”.

Еврокупа 2010 на река Корана

Отборите жени и мъже на клуб „Приключенска мрежа” участваха в рафтинг състезанието. Мъжете взеха трето място, а жените – първо място.

Еврокупа 2010 на река Нишава

Женски отбор на клуб „Приключенска мрежа” участва в състезанието и се класира на трето място в генералното класиране.

Еврокупа 2010 на река Струма

Рафтинг състезание от Euro Cup 2010, България, Симитли, проведено на 22 - 23.05.2010. Отборът на мъжете от клуб „Приключенска мрежа” се класира на 2 място в общото класиране, а в отделните дисциплини както следва: слалом - 2 място, спринт, хед ту хед и даунривър - 3 място.

Световното по рафтинг в Холандия

Паралелно с участието на български отбор на Световното по рафтинг в Холандия, имаше представител на български съдия от клуб „Приключенска мрежа”.

Еко регата чиста Струма

Клуб „Приключенска мрежа” и „Българското Каяк Общество” организират нестандартно почистване на боклуците по р.Струма с рафтинг лодки и каяци.

Еврокупа 2010 на река Върбас

Женски отбор от клуб „Приключенска мрежа” участва, класирайки се на 2 място в общото класиране.

Първи Държавен Шампионат по Рафтинг, река Стума

(15-17.10.2010) в дисциплините слалом, спринт, хед ту хед и спускане, категория R4 -мъже и жени. Състезанието се състоя на р. Струма, Кресненското дефиле. Домакин и официален организатор бяха клуб „Приключенска мрежа” със съдействието на ”Българската Федерация по Кану каяк”. Участие отново взимат както професионални отбори, представени на международно равнище, така и новосформирани млади отбори от ентусиасти и любители на рафтинга. Участват отбори мъжки и женски от клуб „Приключенска мрежа”, като взимат първи и втори места.

Спасителни акции при наводнението река Струма
Спасителна акция за погълнатия камион в Струма
Трети Рафтинг курс за гидове в бързи води на река Струма

Проведе се трети пореден курс за рафтинг гидове в бързи води, по системата на IRF, с инструктор Александър Пастир и Давор Кос, сертифицирани инструктори от Международната Рафтинг Федерация. Организатор – клуб „Приключенска мрежа”.
Участваха близо 50 души, 15 от тях жени. 4 лицензирани нови гида.

Обучение за състезателен рафтинг на река Нишава

На 21 - 24.04.2011г. се проведе треньорско обучение за състезатели по рафтинг в бързи води, под ръководството на асесор Робърт Казик от Чехия, по системата на Международната Рафтинг Федерация, в което взе участие представител на клуб „Приключенска мрежа”.

Еврокупа по рафтинг 2011 река Нишава

Мъжки и женски отбори от клуб „Приключенска мрежа” представляваха България. Жените взеха 5 златни, а мъжете един бронзов медал.

Държавен Шампионат по Рафтинг, река Струма

Мъжки и женски отбор на клуб „Приключенска мрежа” взеха участие и се класираха на първо и второ място в генералното класиране.

Еврокупа 2011 на река Върбас

Мъжки н женски отбор от клуб „Приключенска мрежа” участваха и се надпреварваха заедно с близо 35 отбора. Жените се класираха на 1 място в общото класиране, а мъжете на 6-то.

Еврокупа в Чехия

Участва мъжкият отбор на Адвенчър нет, който се класира на 16-то място в общото класиране, а женския отбор зае първо място за генералното годишно класиране сред жените.

Световно първенство по рафтинг, Коста Рика

Второ участие на България в Световно първенсто, мъжкия ни отбор се класира на 26-то място от 29 отбора от цял свят.
* На съдийският курс, проведен преди Световното - България има три нови квалифицирани съдии.

Защо правим това?

По време на скромното ни съществуване на тази планета, някак си развихме доста дълбоки чувства към това малко парче земя, което наричаме България. Многобройни пъти сме посещавали местата, където организираме нашите приключения, и вярваме, че ако ги посетите ще разберете защо сме се влюбили в уникалната природа и култура на България. Надяваме се, че Вашето приключние с нас, ще разберете отдадеността и страстта ни към това, което правим, и ще ни посетите отново.