лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Какво да очакваме в първия ни ски урок?

Първият ни урок по ски!

Как да се подготвим и какво да очакваме?!?!

 

Карането на ски е предизвикателство за всеки от нас и точно в това се крие чарът на този спорт. Независимо от възрастта никога не е късно да се качите на ските и да усетите вълнението от пързалянето върху заснежените писти!

В следната ни статия може да прочетете за част от ползите от карането на ски: https://adventurenetbg.com/%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b7%d0%b5%d0%bd/

 

И така вече сте сигурни, че е дошъл момента да се качите на ски

Първото нещо, което трябва да направите е да ни се обадите и да запазим най-удобния и подходящ час за вас. Още с обаждането ние ще ви посъветваме как да се облечете и какво ще ви е необходимо в първия допир до ските. Това което трябва да си подсигурите като за начало е: яке, грейка, термо бельо, ръкавици, шапка, маска/очила, ски чорапи. Повече информация за облеклото ще откриете тук(https://adventurenetbg.com/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bc-%d0%bf%d0%be-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d0%b8/)

 

Ето и деня на вашата резервация

Ние от ски училище и гардероб Адвенчър нет, ще ви посрещнем с усмивка и топъл чай, след което ще подберем най-подходящите ски обувки, ски и щеки. След като сме обедени, че сте напълно екипирани вие и вашия учител ще излезнете на плаца пред гардероба. Първоначално ще получите инструкции по екипировката и нейното използване. Ще преминете през кратък инструктаж по слагането и свалянето на ските. Един от най-важните елементи в ски спортът е падането и ставането с много закачки и усмивки ще усетите, че няма нищо страшно в това да паднеш и да се изправиш дори и с тежките обувки и ски. Ще преминете през ходене, обръщане и изкачване. Вашият учител през цялото време ще е до вас, за да ви подкрепя, насърчава и отговаря на всеки въпрос. След като вече сте усетили ските и се справяте чудесно с горе изброените елементи, идва време и за първото ви спускане. Разбира се в никакъв случай не си представяйте, че ще ви качим на пистата и директно пуснем надолу J С демонстрация и подходящ наклон с противонаклон ще се запознаете с правото спускане, с което ще добиете представа за правилната стойка на ските. Ще направите различни и забавни упражнения за утвърждаване и усъвършенстване на телосложението ви. В последствие ще премините към още по-важния елемент, а именно снежното рало (за децата Парче от пица)

 

Със снежното рало вие ще контролирате скоростта и научите да спирате. Постепенно ще преминете и към смяна на посоката, ще увладеете пренасянето на тежестта и повярвайте ни дори и с тези умения вече няма да ви се слиза от ските. Разбира се спецификата на екипировката допринася при първите уроци за умора, така че за първи ден на ските, достигането до тези умения са си постижение и допринасят за заслужена почивка с греяно винце и топло мезенце в близката хижа.

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371