лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Любомир Петков – професионален рафтинг гид

Интервю с Любомир Петков  – трип лидер клас 3 и сейфти каяк клас 3

„Рафтингът е изживяване което за повечето се превръща в наркотик, но не от вредните“

Дойде време за продължение на рубриката ни с въпроси към нашите рафтинг гидове.

Чаровен, талантлив и още много може да се каже за него, в следващите редове ще се насладите на интересните отговори, които ни даде Любомир Петков:

– Любо! Ти си роден и израснал във Враца, завършил УНСС със специалност, Макроикономика, занимаваш се професионално като модел и си рафтинг гид – трип лидер клас 3 и сейфти каяк клас 3, лицензиран по IRF , разкажи ни  как попадна на реката и как съчетаваш тези коренно различни професии?

– Привет! Благодаря за поканата. Всичко казано от теб е точно така. Вече 25 години, живота ми е свързан с бързата вода и след като завърших Макроикономика вече знаех, че душата ми няма да е щастлива в офис. Идването ми на реката беше логичното продължение за мен. Истината е, че моделството и гидстването не се съчетават особено лесно, но аз съм човек, който харесва предизвикателствата и обичам да съм професионалист в нещата с които се занимавам.

– Как реагират клиентите в реката след като разберат, че си модел?

– Като цяло не го обявявам, но благодарение на моите колеги рекламата е на лице 🙂 няма да казвам имена само ще “посоча” Ивайло. А как реагират? Не съм се замислял, но в погледите на някои срещам уважение, възхищение, любопитство, на други дори не им прави впечатление.

– Имаш ли някой незабравима случка в реката?

– Истината е, че за 12 години в които работя като рафтинг гид вероятно имам около 3000 спускания с групи, би било странно ако няма запомнящи се моменти. В момента се сещам за безумно много щури неща. Някои по-опасни от други, но в крайна сметка съм щастлив от факта, че все още съм на гребена на вълната и всеки път когато стане въпрос за нещо незабравимо успяваме да се посмеем с глас и да се радваме истински на това което ни предоставя живота в реката.

– Често пътуваш до Словения, където отново си в бурни води, какво те води на там?

– В Словения ходих последните 7 летни сезона, работя там на река Соча. Река, която за мен трябва да влезе в бъкет листа на всеки човек. Долината на Соча е изключително красива, разположена в Юлийските алпи, оградена от величествени върхове и спиращи дъха гледки. Там срещнах приятели за цял живот. Местността е център за екстремни спортове от всякакъв калибър. Едва ли има екстремен спорт, който да не може да се практикува точно в този красив район на Словения.

– От скоро превърна едно от твоите хобита в професия. От последната година си сноуборд учител в Банско. За тази година натрупа доста положителни отзиви и редовни клиенти! Каква е тайната?

– Да, стана доста интересно, от дълги години все отказвам да го направя, но ето ме и мен като сноуборд инструктор. Още едно начинание с което се справям на високо ниво, защото влагам сърце и душа във всичко което харесвам. Предполагам, че това е тайната за която питаш.

– В разгара на рафтинг сезона какво би казал на хората, които още не са се пускали по реката?

– На тези, които още на са се спускали с нас по Струма ще кажа, че рафтингът е изживяване което за някои се превръща в наркотик, но не от вредните. Не губете време, живота е прекрасен и трябва да му се наслаждаваме на макс. Страх ви е? Няма страшно, защото много по страшно е да си останеш вкъщи и да изпуснеш купона. А на тези които се връщат всяка година и чакат с нетърпение сезона да започне ще кажа …сезонът е в разгара си, стягайте куфара с бански, кърпа и много добро настроение, защото и тази година ще избухнем с мега спускания и купони! 🙂

Ако имате интересни въпроси, които желаете да зададем на нашите момчета, може да ги изпратите на office@adventurenetbg.com

 

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371