пролет/лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Рилските езера през зимата? Защо не ;)

Доста често сме споменавали, че едно от най-любимите ни места е районът на хижа Рилски езeра. С тази статия ще се опитаме да преразкажем за почти всичките възможности и защо си заслужава да се посети и през Зимата.Седемте рилски езера са доста популярна дестинация и почти няма човек, който да не ги е посещавал през лятото, заради лесния достъп с лифта (https://rilskiezera.bg/li8-working-hours/) и разнообразието от маршрути с всякаква трудност, подходящи за малки и големи ☺

През летния сезон тълпите от хора, създават дълги опашки пред лифта и навалица по иначе толкова прекрасните пътеки в Националния парк. Всички искат да посетят феномените Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното езера. Разбира се гледките са страхотни и определено си заслужава. Тук ще ви предизвикаме с мисълта, а какво ли би било да погледнем тази величествена планина покрита със сняг и лед, дали няма да попаднем в различна приказка и да се замислим, че може би „Ледената Кралица“ обожава това място?!

Заснежени върхове и долини, страховити чукари и пропасти, ледени кристали и натрупан сняг понякога с дебелина няколко метра. За съжаление атмосферните условия се менят за минути, падат мъгли, духа силен вятър. Не бива да се подценява и опасността от падане на лавини. За това винаги трябва да сме добре подготвени и екипирани!!!!

Препоръчваме наемането на опитен водач. Може да се свържете с нас, за да изготвим най-добрия и подходящ маршрут за вашата група.(https://adventurenetbg.com/tour-item/zimni-planinski-prehodi/)

Рила планина е прекрасна за зимни спортове. През зимата Седемте езера са популярна дестинация за екстремните скиори, които карат извън пистово и пресичат гъстите гори и чукари. Ако сте далеч от щурите професионалисти бихте могли да се възползвате от практикуването наски или сноуборд с помоща на ски училище и гардероб Адвенчър Нет (https://adventurenetbg.com/tour-item/ski-i-snowboard-uchilishte-i-garderob-na-rilski-ezera/)

Тук ще ви посрещнат винаги с усмивка и насочат спрямо вашите възможности. За напълно начинаещите ще ви предложат учител и подходящ терен, непосредствено до гардероба за разучаването на първите стъпки в снежните спортове. Ако пък вече имате умения в спорта, бихте могли да се качите с лифта до самата хижа и да покарате на пистата, която разполага с влек и чието продължение ще ви отведе до началната станция на лифта. За още по-добра почивка бихме предложили да съчетаете няколко дена и да отседнете в хижа Рилски езера.

Тя е изцяло реновирана и независимо от високо планинското си местоположение ( 2000 м надморска височина), ще се почувствате като в прекрасен хотел в някой курорт. На разположение ще имате избор на стая, вкусна кухня, сауна и не на последно място учтиво и приятелско посрещане.А качвали ли сте се на моторна шейна? Тук отново ще ви предизвикаме с предложение за нещо различно, а именно за разходка по пресечен и красив терен с шейна.

По-смелите ще могат да се възползват и да покарат. Повече подробности за програмата тук: https://adventurenetbg.com/tour-item/prehod-s-motorna-sheyna/ Разбира се може да сте настроени по-лежерно и да предпочитате лека и приятна разходка с вкусен и топъл обяд. На по-малко от час по полегато пътче преминаващо през гората ще достигнете до хижа Ловна.

Намира се в м.Горелото над левия бряг на р.Джерман. Повече от уютна, сгушена сред красота ще ви посрещне с греяно винце и вкусна домашна храна. Сградата на хижата е масивна, едноетажна с капацитет 50 места. Санитарните възли и умивалните са външни.

Може да нощувате в типична хижарска обстановка (https://adventurenetbg.com/tour-item/zimna-razhodka-s-piknik/)

Друга приказна разходка бихте могли да направите до хижа Скакавица и едноименния водопад. Водопадът през зимата е заледен и е съвсем възможно да заварите там алпинисти, които да тестват своите катерачни умения по ледения отвес.Задължително препоръчваме да посетите и хижа Малка Юрта, която е непосредствено до паркинга, храната която пригoтвят е повече от изключителна и отивайки веднъж сме сигурни,че ще го направите отново. ☺

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371