лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Словения – зеленото сърце на Европа

Ако търсите перфектен зелен оазис, изпълнен с все възможни активности сред природата, вие сте попаднали на правилното място. По свой собствен начин, Словения ви очаква!

 

Словения е зеленото сърце на Европа, където всеки може да намери нещо за себе си. Трудно е да се намери толкова малък регион, който предлага толкова много от на всякъде другаде по света. Различни светове са обединени в една великолепна симфония, която може да се усети в културата, бита и природните чудеса. Независимо дали обичате да ходите по добре утъпкани пътеки или предпочитате тайнствени и диви такива, навсякъде ще намерите зашеметяваща красота и бутикови изживявания, пригодени само за вас.
Преход до връх Триглав и и националния парк Триглав, иглолистните гори на Похорие с построени модерни спа центрове, ски, спортно катерене, планинско колоездене, делтапланеризъм, колоездене, парапланеризъм или защо не ходенето по исторически и архитектурни обекти и още какво ли не, всичко това ще откриете тук.
Разбира се нашата слабост към речните приключения ни насочва към “Долината на 100-те водопада”. Това е долината на река Соча и нейните многобройни притоци. Там водите, които се спускат от планините са прозрачни и небесно сини, а в комбинация с високите върхове, зелени гори и бели камъни изглеждат като една истинска картичка. Тези сини реки образуват множество водопади и дълбаят скалите като синя змия. Когато видите тази река за първи път, мозъкът отказва да повярва в реалността. Изглежда, че е снимка, редактирана с Photoshop. Източникът на реката е в словенския национален парк Триглав на склона на едноименната планина. На надморска височина от 990 метра в живописната долина на Трента, Soca произхожда, където прилича повече на игрив планински поток. След това се пълни с кристално чисти води от варовиковите върхове на Алпите в северозападна Словения. По-спокойно, но достатъчно бързо тече през долината, заобиколена от живописните Юлийски Алпи. В Нова Горица реката преминава границата. И вече в Италия тя постепенно става по-спокойна и се влива в Адриатическо море в Триестския залив близо до град Монфалконе. Долината на Соча ще ви ентусиазира с невероятната си природа, алпийски селища и приятната суматоха на гостоприемни градчета.
Градовете в долината на Соча са едни от най-известните туристически градове в Словения. Най-популярният курорт е Бовец, който се намира сред Юлийските Алпи в природния резерват Триглав. Тук река Соча, преминаваща през проломи и високи планини, пресича живописна долина. Това място е домакин на международни състезания по рафтинг. Този спорт стана популярен
тук през 80-те години на миналия век. И не без основание, защото рафтингът дава заряд на бодрост, страхотно настроение и невероятен набор от емоции. Бовец е привлекателен не само за опитни спортисти. За начинаещи, които просто искат да се научат как да се спускат по реката, има и всички условия. Първо, има много клубове и инструктори, които да преподават тук. На второ място, има участъци от реката, които са напълно различни по своята сложност и можете да изберете всеки според вашите умения. Един ден можете да се качите на по-лесен участък, а на следващия ден да преминете към по-труден.

Готови сме да ви предложим най-доброто, от Словения. С голяма доза отговорност ще очакваме вашето запитване, за да организираме вашето приключение в една от най-красивите дестинации.

Ето тук може да разгледате примерна програма за приключение:

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371