Приключенски Тиймбилдинг Програми | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Специално за вашите малчугани по случай 1-ви Юни. Цяла седмица БЕЗПЛАТНО рафтинг спускане на деца до 14 годишна възраст Научете повече.

Top
тиймбилдинг игра за сплотяване

Приключенски Тиймбилдинг Програми

Приключенски Тиймбилдинг Програми

човек

Приключенски тиймбилдинг може да се изготви програма в най-разнообразни формати, така че да е съобразена с вашите конкретни изисквания.

С какво се характеризира програмата

Или какво съчетаваме, за да наречем един тиймбилдинг приключенски?

 • Най-често условие е заниманията да са на открито. Разбира се случвало ни се е да проведем такъв тип тиймбилдинг в спортна зала, закрит манеж, така че не изключваме опция на закрито или пък комбинация 🙂
 • Включваме различни активни елементи. Стремим се да включим активности, които са подходящи за всяка възраст като: подходящи тиймбилдинг игри, преход с ориентиране, стрелба с лък, тип дарц игри или такива с топка,
 • За този вид програма са изключително подходящи предизвикателства като: АТВ, преход с коне, каяци, посещение на пещери, въжени елементи и скално катерене, колоездене. При изпълнение на предизвикателствата има възможност да участват всички или само определени „избрани“ от отбора/отборите представители.
 • Решаване на логически задачи и цялостно обвързване на елементите. Приключението следва определен сценарий, като се налага отборите в определени случаи да изработват стратегия, да взимат решения и да вложат доза фантазия 🙂

Примери за приключенска тиймбилдинг програма

За да дадем по-ясна представа, ето и някои от програмите, които сме разработили и сме изпълнявали успешно с наши клиенти и партньори.

Морско/езерно/речно предизвикателство

Организира се в близост до воден обект – море, езеро, река, като в зависимост от конкретното място и терен, можем да имаме включени плаване с лодка, упражнения и състезания със сърф, каяци, надуваеми лодки. Ако желаете да включим и тема (Пиратска, Езерни Чудовища, Русалки и Морски обитатели и т.н.) за повече забавления – с радост бихме имплементирали към програмата J

Рафтинг тиймбилдинг

Рафтинг спускане с ориентиране по карта и намиране на разнообразни елементи. В случая всеки отбор има своя лодка, с професионален рафтинг инструктор. Включени са инструктаж и кратко обучение, които се правят в игрова форма.

 

Кога е подходящ сезон за провеждане на Приключенски тиймбилдинг?

 Подходящ сезон за предложените програми са пролет, лято и есен. Като за морските приключения голяма част от хората считат лятото за най-подходящо. Ние бихме препоръчали късна пролет –  края на Май или началото на Юни, както и Септември. За зимни приключения, моеже да прегледате тук.

 

Идеи за интересни места за Приключенския тиймбилдинг

На база на опита, който имаме, бихме могли да кажем, че в цяла България има интересни и подходящи места за организиране на приключенски тиймбилдинг. В тази връзка ще посочим някои от нашите любими места за приключения, а повече можете да прочетете в статията „Как да изберем мястото за нашия тиймбилдинг или фирмено събитие“.

 

А ето и някои от местата:

 • Банско и района
 • Боровец
 • Кресненско дефиле и р. Струма – подходящо място за рафтинг в България
 • Кърджали и околности с язовири
 • Съева Дупка – в близост има възможност за реализиране на виа ферата
 • Язовири: Искър, Пчелина, Батак, Доспат, Кърджали, Беглика, Широка Поляна
 • Варна, Албена, Балчик, Каварна, Несебър, Созопол, Приморско, Лозенец, Синеморец
 • р. Искър и Искърско дефиле – района е подходящ за рафтинг, скално катерене, влизане в пещери.
 • Триград и Триградско ждрело
 • Дестинации извън България – подходящи за рафтинг приключение са р. Тара в Босна, както и някои реки в Гърция.

 

Разбира се с радост ще обсъдим какви са възможностите за всяко едно място, което вие сте избрали. Или ни опишете какво си представяте, за да дадем най-доброто предложение.

Времетраене и допълнителни възможности при провеждане на програмата

Като времетраене приключенския тиймбилдинг може да е от около час и половина до цял ден. Изцяло зависи от плановете и бюджета на вашата организация. Ако например имате обучение, към което желаете да добавите приключенски елемент – то програма от час и половина би била подходяща. В случай, че желаете по-дълга програма, то тя може да се направи на няколко модула, с почивка за обяд. Друг вариант е финала да е обяд изненада 🙂

 

Предлагаме и вариант за вечерна кратка програма, в която всеки един от отборите по забавен начин ще преживее отново емоциите от изминалия ден.

 

За колко човека може да се организира приключението?

За нас няма ограничение в броя на участниците. Можем да подготвим програмите както за голямо мероприятие (500 човека например), така и за компактни групи от около 10 човека.

 

Как е необходимо да се подготви всеки участник?

 За нашите приключенски тиймбилдинг програми не е необходимо да имате предварителна подготовка. При уточняване на програмата ние ще имаме грижата да ви изпратим информация за подходящо облекло – според сезона, както и необходим „тиймбилдинг инвентар“.

0 Отзива
  0.0

  Обща оценка 0

  Оставете коментар