Ски туринг | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Време е за снежни приключения! Научете повече.

Top
Image Alt

Ски туринг

Ски туринг

170лв. човек

Ски туринг е пешеходен преход, ходене, изкачване и спускане със ски, комбиниращ техниката и екипировката на ските за ходене/бягане и алпийските ски. Стремежът на човека да навлиза сред девствената природа през зимата и да открива необятността и красотата й, са довели до създаването на специализирана екипировка за ски туринг, която има все по-голямо развитие през последните години.

Най-сложният вид ски туринг се определя като ски алпинизъм и включва дълги преходи сред недокоснати от човека снегове, стръмни дори отвесни изкачвания на непристъпни скали и ледници посредством алпинистка техника, и шеметни спускания по улей и безкрайни снежни полета.

Ски турингът е подходящо приключение за хора каращи ски, искащи да навлязат по неповторим начин в девствената природа извън пистите на курорта в зимни условия.

Представяме на вашето внимание ски турове с водач в алпийската зона на Пирин, в района на Банско и Добринище. Изборът на маршрут и трудността ще съобразим с вашите индивидуални възможности и предходен опит, както и моментните снежни и метеорологични условия.

 

Примерни маршрути:

1. х. Безбог → вр.Безбог – времетраене около 1:30 – 2:00 ч.

2. х. Безбог → вр.Полежан –  3:00-4:00 ч.

3. местност Пещерите → Мечечешало → Бъндеришка поляна – времетраене около 2:00 ч.

4. местност Пещерите → Черномогилски чал – времетраене 5:00 ч.

5. Бъндеришка поляна → Черномогилски чал – времетраене 3:30ч.

*При подготвена група с опит може да организираме по-сериозен туринг, с по-голяма продължителност и изкачване на Връх във високата част на планината.

**Продължителността на всяка една програма зависи от уменията и големината на групата, избрания маршрут за качване и слизане, снежните и метеорологични условия. Продължителността е изчислена от начална точка на дадения маршрут. Не включва времетраене на трансферите от населените места.

 

0 Отзива