Ски туринг | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Последни постове във Фейсбук

Скъпи приятели отбелязваме Световният Ден на Планините! Ще се радваме да споделим с всички вас красивите кадри по-долу от най-високите български планини. И се надяваме всички ние да отделим малко време и да помислим как можем да помогнем за запазване чистотата и красотата на тези така ценни места!
🌳🏔⛰🏕💚
... Виж повечеВиж по-малко

3 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

😉👉 Бъди оригинален! 🤩
💦🌊🚣‍♀️🎁 Подари приключение! 🎁💦🌊🚣‍♀️
⚠️Вземи своя подаръчен ваучер с 20% ОТСТЪПКА!⚠️
⁉️Как⁉️
📧☎️ Само ни се обади или пиши 02/9446765
... Виж повечеВиж по-малко

4 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

https://adventurenetbg.com/tour-item/winter-camp-kids/ ... Виж повечеВиж по-малко

4 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

Попълнения за Рилски езера ... Виж повечеВиж по-малко

1 седмица преди  ·  

Вижте във Facebook
Изберете вашия приключенски новогодишен подарък! Научете повече
Top
Image Alt

Ски туринг

Ски туринг

170лв. човек

Ски туринг е пешеходен преход, ходене, изкачване и спускане със ски, комбиниращ техниката и екипировката на ските за ходене/бягане и алпийските ски. Стремежът на човека да навлиза сред девствената природа през зимата и да открива необятността и красотата й, са довели до създаването на специализирана екипировка за ски туринг, която има все по-голямо развитие през последните години.

Най-сложният вид ски туринг се определя като ски алпинизъм и включва дълги преходи сред недокоснати от човека снегове, стръмни дори отвесни изкачвания на непристъпни скали и ледници посредством алпинистка техника, и шеметни спускания по улей и безкрайни снежни полета.

Ски турингът е подходящо приключение за хора каращи ски, искащи да навлязат по неповторим начин в девствената природа извън пистите на курорта в зимни условия.

Представяме на вашето внимание ски турове с водач в алпийската зона на Пирин, в района на Банско и Добринище. Изборът на маршрут и трудността ще съобразим с вашите индивидуални възможности и предходен опит, както и моментните снежни и метеорологични условия.

 

Примерни маршрути:

1. х. Безбог → вр.Безбог – времетраене около 1:30 – 2:00 ч.

2. х. Безбог → вр.Полежан –  3:00-4:00 ч.

3. местност Пещерите → Мечечешало → Бъндеришка поляна – времетраене около 2:00 ч.

4. местност Пещерите → Черномогилски чал – времетраене 5:00 ч.

5. Бъндеришка поляна → Черномогилски чал – времетраене 3:30ч.

*При подготвена група с опит може да организираме по-сериозен туринг, с по-голяма продължителност и изкачване на Връх във високата част на планината.

**Продължителността на всяка една програма зависи от уменията и големината на групата, избрания маршрут за качване и слизане, снежните и метеорологични условия. Продължителността е изчислена от начална точка на дадения маршрут. Не включва времетраене на трансферите от населените места.

 

0 Отзива