7 дни в Пирин и Родопите

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Време е за снежни приключения! Научете повече.

Top
Image Alt

7 дни в Пирин и Родопите

В търсене на прокудените ангели

7 дни в Пирин и Родопите

890лв. човек

Това 7-дневно приключение ще ви прекара през дома на изгонените от Бога ангели до най-високите върхове в този район на България. Ще се движим с каяци, колелета, пеша из планините, завързани с въжета по отвесни скали, въобще както се налага, за да стигнем до крайната си дестинация. Ще пробваме типични за региона ястия, ще се насладим на местния фолклор, и ще се отпуснем в топлите води на българските минерални бани.

Настаняване:

Хотели и къщи за гости в стаи с две легла и собствена тоалетна. Единични стаи могат да бъдат запазени срещу допълнително заплащане

 

Транспорт:

Транспорт от и до летище

Транспорт до всички дестинации посочени в програмата

 

Хранене:

Закуска и вечеря включени в цената.

 

Бележки:

За повече информация за полети, транспорт, хранене, настаняване, и друга информация за вашата сигурност и безопасност, можете да се свържете с нас. Ако имате специални изисквания свързани с алергии, травми, удължаване на престоя си и др. напишете ги във формата за резервации или в имейл.

0 Отзива
 • Включено
  Гид
  Екипировка
  Застраховка
  Настаняване
  Транспорт на място
  Храна
 • Не е включено
  Палатка
  Полети
  спален чувал и шалте
  Транспорт до начална точка
  מדריך
  ציוד

Програма

1
Ден 1
Нашият гид ще ви посрещне на летището и от там ще потеглите към Асновград, известен още като Малкия Йерусалим заради многото си манастири, църкви, и храмове. Градът е основан от тракийците през 400 г. пр. Хр. и е бил дом на римляни, славяни, византийци, и османци през вековете. Ще посетите Асеновата Крепост, стратегично място през Средните Векове, което се намира на висок хълм и гледа към Родопите. След културната програма, ще се качим на колелета и ще се отправим към Широка Лъка, световно известен архитектурен и фолклорен резерват. Там ще се насладим на местната кухня и ще прекараме нощта.
2
Ден 2
Днес ще се разходим по Еко пътека “Невястата”, която ще ни разкрие невероятните гледки, които Родопите могат да ни предложат. Тя е с лека трудност и не се изисква специална подготовка за изкачването. Ако не ви е страх от височини, ще отидем да се катерим Via Ferrata (“железен път” на италиански), където ще използваме метални въжета и специални екипировка, за да се изкатерим по най-стръмните скали до върха.След кратък следобеден пикник в планината, ще се спуснем до Невестино, където ще прекараме вечерта.
3
Ден 3
Днес ще посетим Триградското Ждрело, един древен лабиринт от вертикални мраморни скали оформяни през годините от Триградската река и дом на множество дълбоки и тайнствени пещери. Ще навлезем в най-голямата и впечатляваща от всички тях – Дяволското гърло, в която според легендите са били пращани ангелите, които не се подчинявали на Бог.Нощта ще прекараме в Триград, където ще има специална фолклорна програма и ще бъдем нагостени с типични за района специалитети.
4
Ден 4
Днес е ден за спа и релакс! Ще посетим един от най-известните курорти с минерална вода в България, а през следобяда ще отидем на риболов с каяци в езеро Широка Поляна.Следващите два дена ще прекараме във Вилно селище “Романтика Форест”.
5
Ден 5
Свободен ден. Вилното селище предлага собствени минерални бани, СПА, и много други удобства.За тези от вас, които не искат адреналинът им да спада, нашите гидове ще бъдат на разположение за различни екскурзии с каяци или колелета, риболов, и трекинг.
6
Ден 6
Ще посетим едно от най-запазените старовремски селища в България – Ковачевица. Основано е през 17 век и напълно запазено през годините, то остава една от малкото редки възможности да се потопим в бита и традициите на българите от преди 4 века.След това ще се разходим с коне около селото и близките планини.Нощта ще прекаране в село Баня, където както предполага името, ще се отдадем на заслужена топла баня след дълъг и изморителен ден.
7
Ден 7
Ще имате една последна възможност да се насладите на величието на българските Родопи, докато закусваме с гледка към планината.Отпътуване към летище София, откъдето ще ви изпратим, и ще се надяваме да ви видим съвсем скоро.