Ски туринг | Adventure Net | Пешеходен преход с много емоции
Top
Image Alt

Ски туринг

Ски туринг

170лв. човек

Навлезте в девствената природа и открийте нейната необятна красота

Ски турингът е пешеходен преход, вклюващ ходене, изкачване и спускане със ски

Ски туринг е пешеходен преход, ходене, изкачване и спускане със ски. Той комбинира техниката и екипировката на ските за ходене/бягане и алпийските ски. Стремежът на човека да навлиза сред девствената природа през зимата и да открива необятността и красотата й, са довели до създаването на специализирана екипировка за ски туринг. Тя има все по-голямо развитие през последните години.

Най-сложният вид ски туринг се определя като ски алпинизъм и включва дълги преходи сред недокоснати от човека снегове. Дори отвесни изкачвания на непристъпни скали и ледници посредством алпинистка техника, и шеметни спускания по улей и безкрайни снежни полета.

Ски турингът е подходящо приключение за хора каращи ски, искащи да навлязат по неповторим начин в девствената природа извън пистите на курорта в зимни условия.

Представяме на вашето внимание ски турове с водач в алпийската зона на Пирин, в района на Банско и Добринище. Изборът на маршрут и трудността ще съобразим с вашите индивидуални възможности и предходен опит. Също така зависи от моментните снежни и метеорологични условия.

1. х. Безбог → вр.Безбог – времетраене около 1:30 – 2:00 ч.

2. х. Безбог → вр.Полежан –  3:00-4:00 ч.

3. местност Пещерите → Мечечешало → Бъндеришка поляна – времетраене около 2:00 ч.

4. местност Пещерите → Черномогилски чал – времетраене 5:00 ч.

5. Бъндеришка поляна → Черномогилски чал – времетраене 3:30ч.

*При подготвена група с опит може да организираме по-сериозен туринг. По-голяма продължителност и изкачване на Връх във високата част на планината.

**Продължителността на всяка една програма зависи от уменията и големината на групата. Също така от избрания маршрут за качване и слизане, снежните и метеорологични условия. Продължителността е изчислена от начална точка на дадения маршрут. Не включва времетраене на трансферите от населените места.

Открийте следващото си приключение и го направете запомнящо се!

Ако смятате, че това преживяване е точно за вас, не пропускайте да се свържете с нас:

0 Отзива