Великански детски лагер на планина - Рилски Езера | Adventure Net
Top
Image Alt

Великански детски лагер на планина – Рилски Езера

Великански детски лагер на планина – Рилски Езера

100лв. човек

Приключение, вдъхновено от легенда за великани

Великански детски лагер на планина в България

Една от легендите за Рилски езера разказва как района е бил обитаван от великани, които са се борили с природните стихии и смело са защитавали планината от зли сили. Този детски лагер е създаден да събуди в децата, нашите великани – приключенския дух, любовта към планината и желание за откриване и научаване на нови неща и места. В програмата са включени посещение на интересни дестинации и нощувка в хижа Рилски езера. Заниманията ще са обвързани с ориентирането в планината чрез природни елементи и компас, изграждането на биваци, научаването на различни легенди за района. Преходи и игри с еко и традиционна насоченост. Посещение на минерален басейн.

В същото време адреналинът в доста повече, защото вие сте на предна линия постоянно и в непосредствена близост до водата. За сравнение в рафтинг лодката се заема по-висока позиция. При каякинг по р. Струма използваме двуместен надуваем каяк Gumotex, като на второто място с вас се спуска професионален гид. През цялото време вашия гид подава указания и разяснява каква е най-удачната линия за преминаване през бързеите. Трасето има и спокойни участъци, така че ще имате възможност да направите разбор на начина, по който се справяте, да зададете въпросите, които ви вълнуват или просто да поемете дъх преди следващия бързей 🙂

Настаняване

Хижа Рилски езера е изцяло обновена! Разположенa в непосредствена близост до уникалния природен феномен – Седемте рилски езера, хижата предлага съвременни условия за настаняване, чистота и уют, богато разнообразие от вкусно приготвена домашна храна. Разстояние от София: 90 км, в близост до град Сапарева баня и курорта Паничище.

Транспорт

Транспорт с микробус София –Цари Мали Град – начална станция на лифт Рилски езера –Сапарева баня – София

Хранене

По време на лагера са осигурени закуска, обяд и вечеря. Храната се приготвя на място, като менюто е разнообразно, с включени плодове и зеленчуци.

Допълнителна информация

За записване е необходимо да се уточнят конретните дати за летен лагер

• Необходими са трите имена и ЕГН на детето за застраховка, както и телефонен номер и име на родител/настойник

• За потвърждение на резервацията е необходимо капаро от 50% от общата сума, която може да се внесе в нашия офис или по банков път

• При отказване седмица преди лагера капарото не се възстановява

• В лагера могат да се включат деца за част от дните, с организиран собствен транспорт базата на летния лагер.

* Организаторите си запазват правото да разместват програмата при появата на форсмажорни обстоятелства, независещи от тях.

* В цената за лагера не е включено заснемане и предоставяне на снимков материал.

Необходимо е да се носят

– топли дрехи, ветровка, полар, дълги чорапи, гети, шапка, удобни спортни дрехи, бански

– туристически обувки, спортни леки обувки за в хижата, чехли за баня

– хавлия за баня, бельо за всичките дни

– слънчеви очила

– крем против слънце

– индивидуална аптечка, бутилка за вода

* Препоръчваме багажа да е в туристическа раница. Желателно е да имат и малка раничка по време на заниманията в която да си носят вода и резервни дрехи при преходите.

*При записване на дете в лагер, родителят/настойник потвърждава, че е запознат с програмата
– Декларира желанието си детето му да участва в заниманията и е съгласен с условията и дейностите организирани от Адвенчър Груп;
– Декларира съгласието си личните данни, които предоставя да бъдат обработвани от “Адвенчър Груп” ЕООД;
– Информира за здравен статус и специфични нужди на детето

За кого е подходящ великанският детски летен лагер на планина?

Минималната възраст на децата – участници във великанския  лагер е 8 години. Активностите са изключително подходящи и за тийнейджъри 🙂

*Тази програма можете да подарите за специален повод с нашите ваучери със забавен дизайн. Конкретната седмица може да се избере в последствие.

Открийте следващото си приключение и го направете запомнящо се!

Ако смятате, че това преживяване е точно за вас, не пропускайте да се свържете с нас:

0 Отзива

Програма

1
Ден 1 - Пътешествието на Великаните
Сутринта тръгване от София и пристигане до Цали Мали Град - приятна разходка, снимки за спомен. Отпътуване към долна станция на лифт Рилски езера, качване до хижата с лифта, обяд и настаняване. След обяда ще се отдадем на запознаване и забавни игри за опознаване за всички. Децата ще имат свободно време за лична почивка и разговори с останалите деца. Вечеря. Занимателни игри. Нощувка.
2
Ден 2 - Обучението на Великаните
Сутрешна гимнастика. Закуска. Тоалет. Игри за Оцеляване сред природата, изграждане на бивак и опъване на палатка в района на хижата. Ориентиране по природни елементи и маркировка. Обяд. Интересена беседа за оказване на първа помощ със съдействието на ПСС. Вечеря. Игри с еко насоченост.
3
Ден 3 - По стъпките на Великаните
Сутрешна гимнастика. Закуска. Тоалет. Преход/разходка ,,По стъпките на великаните" до езерата според физическите възможности и метеорологичните условия. Обяд-пикник около езеро. Ориентиране по маркировка. Интересни истории и легенди за езерата. Прибиране в хижата, лично време. Вечеря. Вечер на българските традиции. Изработка на различни сувенирчета и подаръчета за децата.
4
Ден 4 - Ловният ден на Великаните
Сутрешна гимнастика. Закуска. Тоалет. Приключенска игра/преход с ориентиране до хижа Ловна. Палене на огън с подръчни материали и самостоятелно приготвяне на обяд с открити продукти по трасето с разкриване на загадки. Щафетни игри около хижата. Преход до начална станция на лифта и връщане на хижа Рилски езера. Вечеря. Вечер на талантите и караоке.
5
Ден 5 - Банята на Великаните
Сутрешна гимнастика. Закуска. Тоалет. Прибиране на багажа. Слизане с лифта или пеша. Обяд.) Отпътуване към Сапарева баня. Басейн. Отпътуване към София.