Ски/сноуборд Банско | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Последни постове във Фейсбук

Скъпи приятели отбелязваме Световният Ден на Планините! Ще се радваме да споделим с всички вас красивите кадри по-долу от най-високите български планини. И се надяваме всички ние да отделим малко време и да помислим как можем да помогнем за запазване чистотата и красотата на тези така ценни места!
🌳🏔⛰🏕💚
... Виж повечеВиж по-малко

3 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

😉👉 Бъди оригинален! 🤩
💦🌊🚣‍♀️🎁 Подари приключение! 🎁💦🌊🚣‍♀️
⚠️Вземи своя подаръчен ваучер с 20% ОТСТЪПКА!⚠️
⁉️Как⁉️
📧☎️ Само ни се обади или пиши 02/9446765
... Виж повечеВиж по-малко

4 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

https://adventurenetbg.com/tour-item/winter-camp-kids/ ... Виж повечеВиж по-малко

4 дни преди  ·  

Вижте във Facebook

Попълнения за Рилски езера ... Виж повечеВиж по-малко

1 седмица преди  ·  

Вижте във Facebook
Изберете вашия приключенски новогодишен подарък! Научете повече
Top
Image Alt

Ски/сноуборд Банско

В полите на Северен Пирин

Сгушен в полите на Северен Пирин, едва на 56 км от Благоевград и на 150 км от София и Пловдив, се намира обявеният за „перла на Пирин“ град Банско. Днес освен от българи той е посещаван и от голям брой чуждестранни туристи, които го свързват предимно със зимните спортове и с това, че е най-големият ски курорт на Балканите. Зад стените на многобройните си паметници на културата Банско крие своята изключително интересна история.
През зимата тук се провеждат редица национални и престижни международни състезания от ски алпийските дисциплини, осигурени са идеални условия и за професионалисти, и за любители, и за начинаещи.

Ски и сноуборд в Банско

Град Банско предлага на своите посетители прекрасни условия за ски туризъм с новоизграден кабинков лифт и модерни ски съоръжения в съчетание със старобългарската архитектура и вкусни традиционни гозби.

Природните снежни условия продължават от декември до средата на април. В Банско има 230 снежни оръдия, обхващащи 90% от снежните склонове, които гарантират добри условия за каране и до края на април.

Най-добрите цени и услуги в Банско!

Вземете своята екипировка и учител за ски склоновете в Банско!

Независимо дали виждате за пръв път писта или искате да подобрите уменята си, елате и се учете от най-добрите!

Ски екипировката е специализиран набор от облекло и материални елементи предназначено за каране на ски или сноуборд. Правилната екипировка е…
Практикуването на зимни спортове безспорно е особено привлекателно за много хора. За някои карането на ски или сноуборд е истинско…

Добре поддържани съоръжения и километрови писти

Със 70 километра писти, вариращи от широки сини до по-предизвикателни червени и черни, планината има какво да предложи на всички скиори. Пистите са разположени на надморска височина от 990 м. до 2 600 м.

Всички ски лифтове са нови и добре поддържани. Гондолата и лифтове, които са с 4, 6 и 8 седалки са с обща дължина 22 км, осигуряват достъп до маршрути за всички нива на каране. Четириседалков лифт ще Ви отведе до най-високата писта в страната, точно под връх Тодорка (2 746 м.) – Платото на 2 600 м. От там имате добър избор от писти в зависимост от възможностите Ви за каране, да се върнете до Бъндеришка поляна, където е края на гондолата. Там има множество заведения за бързо хранене, чайни, кафе барове и малки ресторанти, където може да се подкрепите за обяд.
След това уникален 16 километров ски път ще Ви отведе до града, точно там, където сте се качили на гондолата и само на 50 метра от най-близката студена бира.
Ски пътят е подходящ за начинаещи и среднонапреднали скиори и сноубордисти, покрит от машините за сняг през целия сезон и добре осветен. В курорта има 20 писти винаги много добре обработени, предлагащи терени за всички нива на каране.
Освен добрите писти Банско има и един от най-добрите фрирайдове на Балканите. При добър сняг има интересни маршрути между дърветата и много места извън пистите за вертикално спускане. Ако решите да пробвате, бъдете предпазливи и наемете накой местен ски учител.
За сноубордистите Банско предлага добре подредени скокове и релси. Парка се намира на писта 11 на Платото и е отворен обикновено до края на януари.

Зимни приключения в Банско