лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Дни на предизвикателствата 2018

Дни на предизвикателствата 2018

Морски пътешествия и горещи филмови премиери от света на екстремните спортове
на 14-тите Дни на предизвикателствата  (3-5 декември 2018 г., УАСГ)

Специален гост ще бъде френският приключенец на колело Тито Томази

Кога и къде?

Между 3 и 5 декември в АУЛА „Максима“ на УАСГ ще се проведе за 14-ти път ежегодният фестивал за екстремни спортове и приключения „Дни на предизвикателствата“.  Събитието се организира от магазини „Стената“ с подкрепата на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“. Форумът  отново ще събере на едно място спортисти, алпинисти, туристи, еколози, фотографи, пътешественици, приключенци и всички, за които активностите сред природата са извор на вдъхновение и начин на живот.

За програмата:

Както винаги,  наситената с горещи филмови заглавия, презентации и уъркшопи  тридневна програма, ще предложи преглед на най-силните спортни постижения, лични предизвикателства  и каузи през годината. 2018 г. ще бъде специална за „Дни на предизвикателствата“, по две причини.  От една страна, тя е Годината на Боян Петров. Ще бъдат припомнени някои знакови негови представяния на Дните и близки до сърцето му каузи.

2018 г. носи нов заряд на Дни на предизвикателствата и защото за първи път водата и морето ще бъдат специален акцент на фона на една дългогодишна планинарска традиция. На фокус ще бъдат предизвикателствата пред опазването на Световния океан в международен мащаб и опита на локално ниво в България за борба със замърсяването на Черно море. Ще се запознаем със смелия мореплавател капитан Дончо Папазов, прочул се с революционни за времето си прекосявания  на Черно море и Атлантическия океан. Ще си  припомним и успешно завършилото тази есен предизвикателно приключение WIND2WIN: 300 км от Дуранкулак до Резово с уиндсърф на изключителните сърфисти Илияна Стоилова и Йоан Колев, за каузата „Черно море, свободно от пластмаса“.

Специялния гост:

Специалният гост от Франция Тито Томази ще заеме мястото на Нико Фаврес, на Глен Плейк и на редица други наши любими гости от чужбина, оставили диря в историята на Дни на предизвикателствата. Ще ни сподели своя опит на атлет и пътешественик с колело, разбирането си за пътуването като начин на живот, чрез разказа за своите странствания в четирите краища на света – Непал, Кабо Верде, Индонезия, Европа, Южна Америка, Киргизстан.

Хитовите филми по време на дните:

14-тите „Дни на предизвикателствата“ ще вдъхновят любителите на екстремното и приключенско кино с няколко хитови филмови заглавия точно в момента, в който те дебютират и в САЩ и Западна Европа. THE DAWN WALL за митичното изкачване на Томи Калдуел по 1000-метровата стена на Ел Кап, биографичен филм за легендарния Крис Бонингтън – Bonnington: The Mountaineer – My life story. А Land Shaped By Women –спиращи дъха сърф и сноуборд импресии от Исландия през погледа на две сноуборд дами, фрийрайд филмът ZABARDAST на Жером Тонон и още заглавия, които предстои да бъдат обявени, между тях и българска кинематография, неотстъпваща по нищо на световните образци.

Планината и квинтеселекцията на дните:

Както се вижда и от филмовата селекция – планината е и си остава квинтесенцията на „Дни на предизвикателствата“. Ето защо темата за сигурността в планината тази година се разгръща с нова сила. На сцената ще видим Виктор Варошкин и Георги Пенев от IFMGA  – федерацията, която създава и регулира най-елитните алпийски гидове в света , за да разгледат в една презентация темата за световните тенденции в приключенския туризъм и професионалното водене във високите планини на света.

За бегачите:

Изненади очакват и все повече увеличаващите се фенове на бягането  – една от тях вече е разкрита – специален гост ще бъде нечовекът Краси Георгиев,  вечно бягащ с кауза, вечно постигащ немислими рекорди, ще бъде сред нас между 3 и 5 декември.

И не на последно място наградите на Адвенчър Нет по време на дни на предизвикателствата:

По време на дните Адвенчър Нет ще раздададе няколко ваучера за рафтинг, каяк и още нещо!? Вие само трябва да се появите в АУЛА „Максима“ на УАСГ, да ни намерите на нашия щанд и да попълните една анкета, свързана с вашите впечатления или мнение за рафтинга. Очакваме ви 🙂

За контакти и повече инфо за дните:

Програмата всекидневно се разширява и обогатява – акцентите могат да бъдат разгледани на
официалния сайт на фестивала „Дни на предизвикателствата“.

БИЛЕТИ:  На предварителна продажба онлайн от Bilet.bg и на място в магазини „Стената“ на цена 25 лв.

„Дни на предизвикателствата“  в социалните мрежи:

Facebook:
https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata/

Instagram @predizvikatelstvacom
https://www.instagram.com/predizvikatelstvacom/

Официално Facebook събитие:
https://www.facebook.com/events/2236414686400821/

За контакт и повече информация:
Елиза Стоева,
Go Marvel Creative Solutions
Тел. 0876 660 232
Email: eliza@gomarvelbg.com

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371