лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Рафтинг по Струма

Всеки ден от март до ноември
от 10:00ч., от 13:00ч., или 16:00ч.
Изживейте невероятното приключение

Рафтинг по Струма

Организираме рафтинг по бързеите на река Струма всеки ден – от понеделник до неделя, в месеците от Март до Ноември. През почивните дни спусканията по реката се провеждат във фиксирани часове: първо спускане в 10:00ч., обедно в 13:00ч., и последно за деня в 16:00ч.

През делнични дни, при интерес, можем да организираме спускания в удобен за вашата група час.

Спускането стартира от рафт кемп Адвенчър Нет, без излишни трансфери и изчакване. На финала на трасето е осигурен моментален транспорт на всички участници обратно до базата. Най-новата екипировка ще ви бъде предоставена суха преди да влезете в реката.
Какво предлагаме

Запознайте се с нашите актуални програми

Програми

Стандартен рафтинг по Струма

70лв./ човек

Цената включва:

Цената не включва:

* Тези опции могат да ви бъдат предоставени след предварителна заявка и допълнително заплащане

Допълнителни възможности при спускане

Програми

Целодневен рафтинг по Струма

130лв. на човек (задължително условие за провеждане на програмата е минимум 5 души участници.)

Програма

9:30ч.-9:45ч. Пристигане и среща в база Adventure Camp. Кратка почивка и време за кафе.

10:00ч. Запознаване на участниците с екипа. Въвеждащ инструктаж, екипиране, основен инструктаж, разделяне по лодки, провеждане на рафтинг спускане до гр. Кресна. Спускането включва допълнителни атракции като скачане от скали, скачане от лодките, обръщане с лодка при желание на екипажа.

12:30ч. – 13:00ч. Обяд-пикник на поляна, която се намира по средата на трасето. Обяда е включен в цената и се състои от: пържола(свинска или пилешка), сезонна салата, хляб, напитка – вода/сок или бира по избор.

15:00ч. – Прибиране до кемп Адвенчър Нет.

Допълнителна възможност

По средата на трасето има възможност за разходка до водопадите на Шейтан дере (мини каньонинг). Лека разходка през гората с инструкторите, покрай река Ощава, приток на река Струма, и се стига до местността Шейтан дере. Има кратки преминавания през реката и се стига до вир и водопадите на Шейтан дере. Има възможност за скокове за по-смелите, а останалите могат да поплуват или да си починат на каменния плаж и да се насладят на красотата на водопадите.

Цената включва:

Програми

Семеен рафтинг по Струма

110 лв. за родител и дете / за деца от 5 до 12 годишна възраст – 40лв., цена за възрастни – 70лв.

провеждане

Самото спускане или престоя във водата е около 1 час и 30 минути. Трасето започва директно от базата на Адвенчър Нет,  а връщането се осъществява с микробуси, които чакат лодките на края му.

Цялата програма е 3 часа, като са включени инструктаж, екипиране и рафтинг в Кресненското дефиле.

Цената включва:

Цената не включва:

* Тези опции могат да ви бъдат предоставени след предварителна заявка и допълнително заплащане

Ваучери

Подари ваучер за рафтинг

Електронен ваучер

Идеално за подарък или ако искаш да заявиш резервация после.

Хартиен ваучер

Идеално за подарък в хубава опаковка.

Вече имаш ваучер?

Избери приключение, въведи кода му по време на резервацията и следвай стъпките, за да резервираш.
Може да се наложи да доплатиш в процеса.

Гребете с нас в бурните реки на Струма

Изживейте приключението с първия рафтинг клуб в България! Адвенчър Нет е първият и единствен лицензиран от "Международната Рафтинг Федерация" тур оператор в България. Това гарантира максимално забавно преживяване, без компромис с безопасността.
Адвенчър Нет

Защо да изберете нас

Ние предлагаме широка гама от рафтинг преживявания, подходящи за всички нива на умения. Доверете се на професионалистите и се пуснете по течението на силните емоции! Изберете най-подходящото за вас събитие в България или чужбина. Изборът от опитни водачи ви дава възможността да изживеете пълната палитра от емоции. Ние от Адвенчър Нет предлагаме ексклузивни преживявания с инструктори и водачи, които имат богат опит в реките, по които ще плавате. Нашите инструктори са опитни и квалифицирани, а оборудването ни е с най-високо качество.

За кого е подходящ рафтингът?

Това е един от най-бързо набиращите популярност екстремни водни спортове с висока доза адреналин и забавни емоции. Не е нужно да сте професионален спортист, за да опитате този уникален спорт. Млади и възрастни, опитни и начинаещи – спускането с лодки ви предоставя незабравимо приключение. Достъпен е за всеки: не трябват предварително обучение и лична екипировка, за да му се насладиш.
Години опит
0
Клиенти
0
Спускания
0

Лицензирани гидове

Сертифицирани инструктори и трип лидери за водачи на рафт лодки в бързи води от "International Rafting Federation"

Осигурен транспорт

На самия финал на рафтинг трасето ви очаква осигурен от нас транспорт на всички участници без да се налага излишно изчакване

Собствена база

Собствена база на р. Струма със стена за катерене, въжена градина, бар, кухня, паркинг, съблекалня, душ и тоалетна

Рафтинг екипировка

Професионална екипировка за рафтинг - предоставена чиста, дезинфекцирана и суха, преди да влезнете във водите на река Струма

Изживейте невероятното приключение

Рафтинг в България

България, с богатството си от планини и реки, предлага невероятни възможности за спортен и любителски рафтинг, които не се ограничават само до шеметните спускания по бурни води. Рафтингът е един от най-популярните и масови екстремни спортове в България. Той обединява природата и адреналина в едно. Той е идеален за всички, които търсят комбинация от предизвикателство и наслада от природата. С удоволствие ви представяме магията рафтинг по Струма, а в края на страницата вижте и другите ни предложения в България.
Какво да очаквате на място

Примерна програма

Посрещане

С радост ще ви посрещнем в нашата база – рафтинг кемп Адвенчър Нет (на 130 км от София и 40 км от Банско)! Ще имате възможност да се насладите на свежестта на боровата гора, а от нашия бар можете да изберете подходяща за сезона напитка. Ще се запознаете с екипа от рафтинг гидове, които ще се грижат за вашето добро настроение и незабравимо приключение!

Инструктаж

Следват въвеждащ инструктаж, относно екипировката за рафтинг, и екипиране. Екипировката включва неопренов костюм, каска, спасителна жилетка, гребло и неопренови боти. След проверката на оборудването е основния инструктаж за начина на гребанe, командите подавани от гидовете, поведението в лодката и правилата за безопасност, когато се извършва и разделянето по лодки. Рафтовете са с вместимост 4, 6 или 8 места в зависимост оот големината на групата и на самата лодка.

Същинско провеждане на рафтинга

Самото спускане или престоят във водата е около 1 час и 30 минути. Трасето започва директно от базата на Адвенчър Нет, а връщането се осъществява с микробуси, които чакат лодките на края му.

Цялата програма е 3 часа, като са включени инструктаж, екипиране и рафтинг спускането.

Често задавани въпроси

Искате ли да научите повече за програмата и условията? Погледнете често задаваните въпроси и намерете отговорите, които търсите.

Минималната възраст за участие в програмата рафтинг по Струма е обикновено 11 години, но това може да варира в зависимост от конкретната река и условията. Всеки участник трябва да бъде физически здрав и способен да следва инструкциите на водачите на лодки.

Препоръчително е да облечете бански костюм и тениска с UV фактор. На място в кемпа ще ви предоставим затворени аква обувки за скали, каска, спасителна жилетка и по желание неопренов костюм. Не забравяйте да се намажете добре със слънцезащитен продукт с висок фактор.

Преди началото на рафтинга, нашият екип ще ви инструктира за правилата по безопасност. Ще научите как да стоите стабилно в лодката, как да използвате греблата и да се справяте с вълните, какво да правите ако паднете във водата. След това ще сте готови за приключението.

Продължителността на спускането може да варира в зависимост от избраната река, сезон и маршрут. Плаването по Струма обикновено  отнеме около 3 часа.

Ние предоставяме всичко необходимо като оборудване за рафтинг, включително спасителни жилетки, каски, лодки и гребла. Основното оборудване е наша грижа, от вас се иска да се отпуснете и насладите.

Най-лесния начин е като ползвате бутона „Резервирай“ и попълните формата за резервация. След което наш сътрудник ще се свърже с вас, за да одобри резервацията ви и предостави подробна информация. Можете да се свържете с нашия екип чрез телефон или електронна поща.

Подготовка преди рафтинг спускането

Подготовката преди спускането с лодки е от съществено значение. Ние ще ви осигурим всички необходими инструкции и оборудване. Елате с желание за приключение, а ние ще се погрижим за останалото.

Ето няколко съвета:

река Струма

Рафтинг трасе

България се гордее с някои от най-добрите рафтинг трасета в региона. Подходящи за спускания в България са реките Струма, Искър и Арда.

Рафтингът по Струма се провежда в Кресненското дефиле, като самия маршрут е с обща дължина 12км – възможно най-оптималното трасе, което минава през най-красивите бързеи.

Основното трасе е категория клас 3 по Международната шестобална скала на трудност на IRF. Освен това има и леко трасе клас 2 по Международната шестобална скала на трудност, което се прави при високо ниво на водата или по специална заявка.

При избора на трасе безопасността ни е приоритет.

Тези реки предлагат различни нива на трудност, от начинаещи до напреднали. Адвенчър Нет гарантира разнообразие от водни предизвикателства - от спокойни реки с бавно темпо до адреналин, който ви кара да дишате учестено.

Спускане с рафтинг по Кресненско дефиле е едно от най-популярните приключения в България. Река Струма предлага разнообразни бързеи, както и красиви природни гледки.

Нашият кемп

В самото начало на Кресненското дефиле, по поречието на р. Струма ви очаква рафт кемп Адвенчър Нет! (на 130 км от София и 40 км от Банско) Тук ще се насладите на уютна и домашно приготвена кухня, кафе-бар, разположен на самия бряг на реката. Звукът на бързеите и шума от реката ще направят вашата почивка и спускане най-релаксиращото и зареждащо преживяване, далеч от напрегнатото ежедневие!

Запознайте се с нашите инструктори

Инструкторите в Адвенчър Нет са опитни и квалифицирани. Те имат дългогодишен опит в рафтинга и са преминали през специализирано обучение. Ние ви гарантираме, че ще бъдете в добри ръце през цялото време на приключението си.

Отзиви за "Рафтинг по Струма"

Няма по-добър начин да научите какво да очаквате от нас, освен чрез мнението на клиентите ни. Прочетете отзивите им и се уверете, че сте избрали най-доброто приключение по вода с Адвенчър Нет.

Разгледайте и другите ни предложения

Адвенчър Нет организира ежедневни спускания с програмата "Рафтинг по Струма", а за Искър и Арда има сезонни рафтинг оферти. Река Тара в Босна и Херцеговина е другото ни вълнуващо предложение. Тези реки предлагат различни нива на трудност, от начинаещи до напреднали. Адвенчър Нет гарантира разнообразие от водни предизвикателства - от спокойни реки с бавно темпо до адреналин, който ви кара да дишате учестено. Съчетайте природата и адреналина, като изберете рафтинг с Адвенчър Нет. Не пропускайте възможността за едно незабравимо приключение по реките в България или чужбина!