пролет/лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Каяк уикенд в Родопите

Яз. Голям Беглик
Каяк уикенд в Родопите

Мистични утринни мъгли в съчетание с уханието на вековни борови гори

Каяк уикенд в Родопите. Природният резерват и едноименният язовир в Западните Родопи са прекрасно място за уединена почивка без прахоляк. Без шумни компании в съседство, насаме с природата и нейните обитатели.

До язовир „Голям Беглик“ (някогашния „Васил Коларов“) може да се достигне по главен път 37 на юг откъм Доспат и на север откъм Батак. Отсечката и в двете посоки е около 19 км. Наблизо са язовирите „Широка поляна“, „Батак“, „Доспат“ и „Тошков чарк“. Язовир „Голям Беглик“ се намира на 1525 м надморска височина, а покрай него минава проходим и с лека кола път.
Открийте следващото си приключение и го направете запомнящо се!

Ако смятате, че това преживяване е точно за вас, не пропускайте да се свържете с нас

Природен резерват

Природният резерват и едноименният язовир в Западните Родопи са прекрасно място за уединена почивка без прахоляк. Без шумни компании в съседство, насаме с природата и нейните обитатели. До язовир „Голям Беглик“ (някогашния „Васил Коларов“) може да се достигне по главен път 37 на юг откъм Доспат и на север откъм Батак. Отсечката и в двете посоки е около 19 км. Наблизо са язовирите „Широка поляна“, „Батак“, „Доспат“ и „Тошков чарк“. Язовир „Голям Беглик“ се намира на 1525 м надморска височина, а покрай него минава проходим и с лека кола път.

Маршрут

Пътят е много живописен и на места се вие в непосредствена близост до брега, а на други цепи през гората, като някъде влиза до около половин километър във вековния лес. Целият маршрут край язовира е дълъг около 25 км, като от тях само 5 км са асфалт.
Името на водоема, както и на местността Беглика, идва от времето на турското робство и означава мястото, на което пастирите са водели стадата си, за да бъде изброено поголовието и обложено с данък.

Цената включва

Цена

Цена по запитване, за група от 5 до 7 души

adventure net

Резервирай

Пишете ни и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро!