лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Рафтинг по Тара

Открийте следващото си приключение и го направете запомнящо се!
едно от най-вълнуващите изживявания за екстремните любители

Рафтинг по река Тара

Реката е наречена „Сълзата на Европа“, заради своите кристално чисти води. Рафтинг по Тара е едно от най-вълнуващите изживявания за екстремните любители на Балканите.

Част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Топ 25 на признатите световни природни богатства от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ) със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. Популярна дестинация за планински туризъм, рафтинг и каякинг.

С различни нива на трудност, Тара предоставя възможност за забавление, както за начинаещи, така и за опитни рафтъри. Докато се спускате по тази кристално чиста река, ще се насладите на дивата природа и усещането за адреналин от водното приключение.

Цени, дати и условия

При група от 5, 6 души може да бъдат организирани дати по Ваше желание.
Цена

590лв. / човек за 3 дни

предстоящи дати
24.05.2024 - 26.05.2024, 28.06.2024 - 30.06.2024, 26.07.2024 - 28.07.2024, 06.09.2024 - 08.09.2024, 21.09.2024 - 23.09.2024
Цената включва:
Цената не включва:
Цена

820лв. / човек за 4 дни

предстоящи дати
03.05.2024 - 06.05.2024
Цената включва:
Цената не включва:
Цена

850лв. / човек за 5 дни

предстоящи дати
01.05.2024 - 05.05.2024, 22.05.2024 - 26.05.2024, 26.06.2024 - 30.06.2024, 24.07.2024 - 28.07.2024
Цената включва:
Цената не включва:

Място на тръгване/връщане - София

Към програмата може да се включи и ден с обиколка на добилите широка популярност Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Своеобразен феномен, намиращ се в непосредствена близост до селището Високо, на 30км. от Сараево. Хълмове с правилни геометрични ъгли, които се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Мястото се твърди, че дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания.
Адвенчър Нет

Трудност

Основно трасе клас 3 по Международната шестобална скала на трудност; леко трасе клас 2 по Международната шестобална скала на трудност и се прави при високо ниво на водата или по специална заявка. Безопасността ни е приоритет при избор на трасе.

За кого е подходяща програмата?

Програмата е подходяща както за хора с опит в гребането и рафтинга, така и за начинаещи. За тези от вас, които имат опит, спускането по Тара ще предостави възможност да проучите една невероятно различна река и да натрупате безценен опит.

За търсачи на силни усещания

Ако сте един от онези, които търсят адреналин и екстремни емоции, Тара предлага различни нива на трудност в зависимост от сезона. Ще преживеете бурно спускане със силни водни течения и вълни. Опитните гребци на лодките ще ви насочат и подкрепят през цялото приключение.

Любители на природата

Тара не е само за търсачи на адреналин. Реката се простира през невероятни природни пейзажи. По време на рафтинга ще бъдете омаяни от красотата на каньоните, горите и биоразнообразието. Това е възможност да се насладите на природата в нейната най-дива и непокътната форма.

За Семейства

Планирате ли семейно приключение?  Рафтинг по Тара е подходящ и за семейства. Няма значение дали сте начинаещ или опитен рафтър, нашите инструктори осигуряват всички мерки за безопасност. Децата могат да се присъединят към приключението, като се спуснат с вас по реката.

За Групи

Предлагаме специални пакети за групи, които са идеални за приятели, семейства и корпоративни събития. Предварителна резервация е задължителна, а нашите сътрудници могат да ви съдействат с подробности за броя на участниците в групата.

Защо Адвенчър Нет

Защо да изберете рафтинг спускане по Тара с Адвенчър Нет?

Когато избирате нас за вашето рафтинг спускане по Тара, получавате надеждни и професионални гребци водачи, подготвени да направят вашето приключение незабравимо. Ние сме с дългогодишен опит в рафтинга и гарантираме вашата безопасност и удоволствие.

Важно е да се подчертае, че всяко рафтинг спускане по река Тара е уникално и различно от всички предишни. Това се дължи на постоянните промени в нивото на водата по реката, които внасят разнообразие и неочакваност във всяко приключение.
Години опит
0
Клиенти
0
Спускания
0

Лицензирани гидове

Сертифицирани инструктори и трип лидери за водачи на рафт лодки в бързи води от Международната Рафтинг Федерация

Осигурен транспорт

Транспорт с микробус от София по маршрута и обратно, както и трансфери с микробус на място

Собствена база

2 нощувки в кемп Encijan в бунгала на брега на реката. В цената влизат също 2 закуски, обяда и вечери, богати с местни специалитети

Рафтинг екипировка

Професионална екипировка за рафтинг - предоставена чиста, дезинфекцирана и суха, преди да влезнете във водите на река Тара

Рафтинг трасе

Нашият рафтинг маршрут обхваща най-красивите и предизвикателни части на река Тара. С изключителни гледки и разнообразни участъци с различно ниво на трудност, вашето спускане по Тара ще бъде неповторимо приключение.

Всяко спускане носи нови предизвикателства и емоции, които не могат да се повторят. Така рафтингът на Тара предоставя уникални и незабравими моменти за всеки, който се осмели да се потопи в тази приключенска река.

Прочетете какво да очаквате, какво да облечете и как да се подготвите за деня на рафтинг по-надолу в секцията с ЧЗВ.

Често задавани въпроси

Разгледайте най-често задаваните въпроси от нашите клиенти. Намерете информация за резервации, оборудване, записване и други.

За речния рафтинг по Тара препоръчваме да носите удобни спортни дрехи, шорти или бански, слънцезащитен крем, шапка. Не забравяйте да си вземете сухи дрехи за преобличане след рафтинг приключението. Ние ще осигурим всичко друго, нужно за приключението във водата.

Продължителността на рафтинг приключението по Тара може да варира в зависимост от маршрута и текущите условия на реката. Обикновено рафтингът може да продължи между 2 и 4 часа. Можете да се консултирате с нашите инструктори за точна информация спрямо предпочитаните дати на вашето пътуване.

Рафтингът по Тара е подходящ за лица на всякаква възраст над 10 години и в нормална физическа кондиция. В зависимост от нивото и състоянието на реката може да има специфични изисквания при участие на деца. Нашите инструктори се грижат за вашата безопасност и ще ви предоставят подходящ инструктаж преди началото на спускането по реката.

Резервацията за рафтинг по Тара може да бъде направена от настиящата страница или като се свържете с нашия екип директно по телефона. Необходима е предварителна резервация, за да запазим или коментираме желаните от вас дати. Сътрудник от нашият екип ще ви предостави информация за наличност и опции за рафтинг по Тара.

Подходящ сезон за спускане по Тара

Най-подходящото време за рафтинг по река Тара е ранната пролет. Тогава пълноводието на реката е най-силно и подходящо за плануваното приключение.

По време на спускането ще се насладите на:

Ако смятате, че това преживяване е точно за вас, не пропускайте да се запишете още сега!

Запознайте се с нашите инструктори

Нашият екип от инструктори и водачи на лодки са професионалисти с богат опит в рафтинг спусканията. Прочетете повече за тях, и как те ще гарантират вашата безопасност и удовлетворение при рафтинга по Тара.

Отзиви

Прочетете отзивите на нашите клиенти, които споделят своите незабравими преживявания с нас в бурните води на Тара.

  Цена

  590лв. / човек за 3 дни
  850лв. / човек за 5 дни

  adventure net

  Резервирай

  Пишете ни и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

  Разгледайте и другите ни предложения

  Адвенчър Нет организира ежедневни спускания по Струма, а за Искър и Арда има сезонни рафтинг оферти. Река Тара в Босна и Херцеговина е другото ни вълнуващо предложение. Тези реки предлагат различни нива на трудност, от начинаещи до напреднали. Адвенчър Нет гарантира разнообразие от водни предизвикателства - от спокойни реки с бавно темпо до адреналин, който ви кара да дишате учестено.