лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Каякинг по река Струма

С Адвенчър Нет
време за вълнуващо приключение и много емоции!

Какво представлява едно каякинг в бързи води с надуваем каяк?

За каякинг в бързи води с надуваем каяк бихме могли да кажем, че е доста „щадящ“ сравнен със стандартните пластмасови каяци за бърза вода. Надуваемият каяк е по-лесен за управление от начинаещи или хора с малко опит. Тук хубавото е, че сблъсък с камък или скала ще бъдат омекотени.

В същото време адреналинът в доста повече, защото вие сте на предна линия постоянно и в непосредствена близост до водата. За сравнение в рафтинг лодката се заема по-висока позиция. При каякинг по р. Струма използваме двуместен надуваем каяк Gumotex, като на второто място с вас се спуска професионален гид. През цялото време вашия гид подава указания и разяснява каква е най-удачната линия за преминаване през бързеите. Трасето има и спокойни участъци, така че ще имате възможност да направите разбор на начина, по който се справяте, да зададете въпросите, които ви вълнуват или просто да поемете дъх преди следващия бързей.
Открийте следващото си приключение и го направете запомнящо се!

Ако смятате, че това преживяване е точно за вас, не пропускайте да се свържете с нас

За кого е подходяща програмата?

Спускането с Каяк по р. Струма е подходящо за хора, които имат опит с водни спортове. Ако например вече сте пробвали рафтинг – препоръчваме да опитате и с каяк.
С радост бихме препоръчали и на хора, които се занимават с различен от рафтинг и каякинг екстремен спорт.
През летните месеци спускането с каяк е подходящо и за абсолютно начинаещи.
Не се изисква специфична физическа подготовка.

Трудност на трасето по р. Струма

При каяк спускане маршрутът по реката е с обща дължина 12км – възможно най-оптималното трасе, което минава през най-красивите бързеи.

Основното трасе е категория клас 3 по Международната шестобална скала на трудност на IRF. Има и леко трасе клас 2 по Международната шестобална скала на трудност, което се прави при високо ниво на водата или по специална заявка.

При избора на трасе безопасността ни е приоритет.

Цената включва

По-долу ще откриете списък с необходимите неща:

Допълнителни възможности

Препоръчително облекло

Необходимото облекло за каяк спускането е бански. Неопрен ше ви бъде осигурен. За удобство носете със себе си: хавлия и джапанки.

Кога и как се провежда?

Каякинг спускания се организират всеки ден от края на м. Март до м. Ноември. Може да изберете начален час за вашето приключение – събота и неделя часовете са фиксирани съответно от 10ч., 13ч. и 16ч.

За резервация може да се свържете с нас по удобен за вас начин – телефон, електронна поща, фейсбук, на място в нашия офис в София.

Как протича програма Каякинг по р. Струма

Ще ви очакваме около 15 минутки преди началния час. Ще ви покажем нашата база и ще имате възможност за кратка почивка. Следват екипиране, инструктаж и обучение, същинско провеждане.

Цялата програма е с продължителност около 3 часа, като самия престой във водата е около 1.5 часа.