лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Как да се облечем за ски

Как да се облечем за ски

Ски екипировката и облеклото са произведени с цел да бъдат едновременно модерни и функционални. Много е важно да използвате подходяща екипировка докато карате ски или сноуборд. Както и при повечето дейности в планината, вероятността да се нараните докато сте на пистата е голяма. Трябва да имате предвид, че ски облеклото трябва да ви пази от студа и снега, без да ви пречи излишно. Как да се облечем за ски?

Ето както трябва да си осигурите, за да държите планинския студ далеч от вас по време на зимните си забавления.

Предпазването на главата е от съществена важност, когато избирате екипировка трябва да бъде съобразена с вашето ниво и умения да карате ски или сноуборд. Тя включва:

– ски маска, която ще пази очите ви от вредните лъчи на слънцето, а освен това и от снега и вятъра. -маската за глава пък ще задържа топлината, която отделяте, ще пази дробовете ви от студения въздух, който вдишвате и ще пази лицето ви сухо.

– ски каската, направени са с отвори за вентилация и имат подплата отвътре, за да ви пазят топло, докато сте с тях, освен, че ще предпазват главата ви от нараняване.

Базовият слой от облеклото е този, който е в непосредствен контакт с кожата ви. Изберете си подходящо термо бельо, което да е от материя отвеждаща влагата.

Средният слой от ски облеклото включва, поларите и елеците, които обличаме. Тяхното предназначение е да ни топлят и да осигуряват комфорта, от който имаме нужда докато караме.

Ред е и на ски панталоните. Панталонът трябва да е едновременно водонепромукаем и топъл. Трябва добре да ви става, като покрива ски обувките, но в същото време не ви пречи да се движите свободно.

Ръкавиците също трябва да са водоустойчиви, за да пазят ръцете ви от студа. Те едновременно трябва да са достатъчно свободни, за да може въздухът да циркулира нормално. В същото време добре прибрани, за да може да имате хубав захват за щеките. Освен това е хубаво да са по-меки, за да осигуряват все пак някаква защита за ръцете, когато падате.

Ски чорапите трябва да са прибрани и еластични. Плътно да прилепват по крака ви без той да се плъзга. Обикновено ски чорапите са изработени от лека материя, която отвежда влагата навън към другите слоеве и ви осигурява изолация на краката от студа.

Ски якето е първата ви защита. Якетата с качулка предпазват по-добре гърба и врата ви. Най-добре е да търсите такова, което е с отделяща се подплата. Това ще ви позволи да карате ски с него както и в най-студените дни, така и в по-слънчево и топло време. Ски якето ви трябва също така да е достатъчно свободно да побере отдолу и другите пластове облекло, които ще носите.

Ски или сноуборд обувките са вашата връзка със ските и сноуборда. Обувките трябва перфектно да се свързват с автоматите, пренасяйки движението на тялото ви директно към ските и сноуборда. Добрите ски обувки трябва да ви прилепват плътно към крака и да не позволяват движение на краката в самите обувки. И в зависимост от уменията ви да карате, трябва да са достатъчно твърди.

И не забравяйте да се забавлявате докато практикувате любимите си зимни спортове.

Ние ви очакваме в ски училище и гардероб Адвенчър Нет, Рилски езера. 

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371