пролет/лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Какво да посетим около Банско?

Банско – Град музей

Банско е уникален град. Не само защото е световно известен курорт, в който целогодишно има идеални условия за почивка, спорт и развлечения. Множеството забележителности около Банско, както и в самия град предопределят разглеждането и извършването на интересни обиколоки из града и около него с дни.

Природните забележителности около Банско

Разбира се, когато се говори за забележителности около Банско, природата е отделен акцент. Пирин не само e чудно красива планина – тя е и ценна за човечеството с уникалните си растителни и животински видове.

Едни от най – интересните забележителности около Банско, които трябва да посетите са:
Байкушевата мура, която е на около 8 километра от Банско, заслужава специално внимание като една от най-интересните забележителности около Банско. Тя е на повече от 1300 години, с което е най-старата в България и е сред най-старите дървета изобщо в света.
Безименния град е археологическа находка и забележителност около Банско на 4 километра от града. Тя е сред най-интересните не само в България, но и в международен мащаб. Разкрит е голям древен тракийски град- крепост. При което излизат удивителни факти, но учените се изправят и пред много загадки.
Църква Света Троица – основна забалежителност в Банско, един от символите на градчето и до преди да бъде построен храм-паметника „Свети Александър Невски“ в София е била най-голямата църква в България.
Къща-музей Неофит Рилски
Къща-музей Никола Вапцаров
Художествена галерия – намира се на централния градски площад в Банско. В нея са изложени картини на български автори – популярни и не много.
Писаната църква – това е археологически обект, недалеч от Банско – близо е до Пирин голф клуб. Представлява останки от ранно-християнска базилика от 5-6 век, манастирска сграда и „вписана“ по-късно в базиликата църква от 13-ти век.
Посетителски център на Национален парк Пирин – в него ще научите повече за самия парк, растителните и животински видове в него, маршрутите в Пирин.

Районът и местностите около и близо до Банско несъмнено излъчват притегателна сила за туристите, със своята изключително красива и приказна атмосфера и атрактивни места, които определено заслужават да се видят на живо.

Затова, ако сте любители на планинските разходки и преходи, планинското колоездене или на по – екстремното, при нас в Адвенчър Нет може да откриете и рафтинг приключения.

Повече информация, може да намерите в сайта ни.

Източници:

Начална


https://luckybansko.bg/

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371