пролет/лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Преход в планината – здрав дух и здраво тяло

Преход в планината

Защо преход в планината?

Планината е мястото, където имаме възможността да се насладим на красотата и спокойствието, да се разтоварим след изморителните дни на работа и да опитаме нещо ново, преход в планината.
А както всички знаем, преходите в планината ни правят по-хармонични и щастливи. Нека ви разкажем малко по-подробно и за ползите, които оказва и върху физическото и психическото ни състояние.

Ползи от планинския преход за физическото ни състояние!

Едва ли ще отхвърлите тезата, че преходите в планината изгражда сила и издръжливост. Много често обаче хората си мислят, че тази активност не е толкова ефективна колкото други спортове като бягане и колоездене, например.

За да разберат дали наистина е така, учени са подложили на експеримент две групи от хора. Едната от тях е започнала с преходи в планината, а другата физически активности на закрито. Целта е била да се видят дали ще са еднакви резултатите при двете групи след тричасова тренировка.

Едва ли ще се учудите, че получените резултати са в полза на преходите в планината. Участниците, които тръгват по планинските пътеки, са по-бързи и следователно с по-учестен пулс. За много това би означавало, че активността сред природата е по-изморителна, което те кара да и се наслаждаваш по-малко. Напротив. След края на тренировката, участниците, които са били в планината, са се чувствали много по-удовлетворени, което от своя страна е потиснало нивата на умора. За сметка на това, участниците, които са практикували на закрито, въпреки по-умерената тренировка, са се чувствали много по-изморени от останалите.

Изводите!

Планината е източник на сила и щастие. В нея се чувстваш пълноценен, а това много лесно може да те накара да забравиш за умората, която се е натрупала в теб. А колкото по-често сте активни сред природата и си организирате преходи в планината, има голяма вероятност да сте толкова силни и издръжливи, колкото други спортисти.
Прекарвайте колкото се може повече време сред природата , защото определено тя има какво да ви даде!

Ако и вие искате да се докоснете до красивата природа на България и да изживеете едно вълнуващо приключение в планината с Адвенчър Нет, включете се в нашите програми.
Може да ги откриете на нашия сайт.
Очакваме Ви!

Още за ползите от планинските преходи: http://www.360mag.bg/

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371