лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Активности около Банско за лятната ваканция

Активности около Банско – какво можем да правим по време на лятната ваканция?

Може би вече сте посещавали Банско и сте имали възможност да се разходите по живописните калдаръмени улички на стария град, както и да се насладите на традиционните вкусни гозби 🙂 Това е само малка част от преживяванията, които предлага този района. Така че с радост ще споделим с вас нашите любими активности и спортни занимания в района на Банско.

Типът ваканция, която можем да си организираме в района на Банско

През летните месеци обикновено по-голямата част от хората си представят почивка на море. За повечето от нас обаче най-пленителната, караща ни да релаксираме напълно и да се заредим с много положителна енергия почивка е в близост до планината. В комбинация с разнообразни и интригуващи забавления, тя може да е както страхотна семейна ваканция, така и романтична запомняща се почивка.

Банско и района предоставят разнообразни възможности за всяка лятна ваканция, благодарения на своето местоположение в Пирин планина. В същото време можете да изберете място за престой и нощувка в зависимост от вашите предпочитания – луксозен спа хотел, семейна къща за гости, къмпинг или планинска хижа.

 

Списък с любимите ни активности около Банско

Трекинг и Планински преходи

Това е един страхотен начин да разгледате и да се докоснете до красивата природа в района на Банско. Има разнообразни маршрути с различна трудност. Силно препоръчваме да следвате указаната маркировка, особено ако не познавате района.

 

Риболов

В района на Банско има няколко язовира, които се стопанисват и зарибяват периодично. Можете да наемете въдици и да опитате своя риболовен късмет. Хубавото е, че на тези места има построени уютни ресторанти, така че при всички случаи ще имате възможност да опитате вкусна рибена чорба или страхотно приготвена риба на скара. Не пропускайте да се отбиете до яз. Белизмата или яз. Кринец.

 

Конна Езда

Това е страхотна активност около Банско, която ще ви помогне да се докоснете до природата. Оказа се, че нашият екип е прекарал доста време в конни бази Периволас и Дворене през последните години 🙂 И на двете места можете да изберете уроци за начинаещи на манеж или разходка с кон, като отново вариантите за маршрут зависят от вашата нагласа и опит. Периволас се намира в с. Бачево, като разходката от Банско определено си заслужава – гледките и гостоприемните домакини няма да ви разочароват.

 

Традиции и Култура

Този вид активност определено не е за подценяване, защото включва практикуване на български народни танци 🙂 Гостуванията ни при баба Дешка в Горно Драглище винаги са изпълнени с много забава и смях докато се стараем да танцуваме в ритъм с бабите от селото или приготвяйки част от обяда 🙂 Децата с ентусиазъм обличат носии и правят шарени пушета. Накрая всички са възнаградени с традиционен вкусен обяд, като обикновено голяма част от продуктите са от градината.

 

Рафтинг Банско

И разбира се активност около Банско, която няма как да изпуснем това е Рафтинг 🙂 Ако пътувате от Банско ще са ви необходими около 40 минути с кола, за да стигнете до рафтинг база Адвенчър Нет. Така че не се колебайте и включете това приключение към плановете за вашата ваканция.

 

Избирайки Банско и района по време на лятната ваканция със сигурност ще ви гарантира възможност за спортуване и разнообразни активности. Ако имате нужда от помощ в организацията – не се колебайте да се свържете с нас за повече детайли.

Ако имате нужда от кола под наем или предложение зa настаняване, посетете https://www.kayak.co.uk/

Пожелаваме ви усмихнато и слънчево лято!

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371