пролет/лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Еко Регата „Чиста Струма“ 2019

На 13 юли 2019г. за 9-та поредна година Адвенчър нет организира нестандартно, щуро почистване на р. Струма с рафтинг лодки и каяци.

Река Струма е най-подходящата локация за практикуване на рафтинг в България заради своето пълноводие, а също и предпочитано място за провеждане на състезания по рафтинг и каяк.

За съжаление по различни причини /които няма да коментираме тук/ по бреговете и в самата река може да се види голямо количество боклуци. Желанието ни е да върнем приятната природна гледка по поречието на реката и да поразчистим ако не всички, то голяма част от боклуците в иначе така красивото Кресненско дефиле.

И тази година добре дошли са всички желаещи да се включат в една атрактивна доброволческа акция с рафтинг лодки и каяци – организатори, инструктори, приятели и почитатели на екстремните преживявания в бързи води – да обединят усилия и да съчетаят полезното с приятното, да чистят и да се забавляват. А вечерта гарантираме  щуро парти под звездите  на Рафтинг кемп Adventure net.

По традиция, награждаваме всеки включил се в спускането с безплатен рафтинг.
Също така предоставяме чували и ръкавици за всички ентусиасти, които ще събират отпадъци както от лодките, така и от брега – боклуци, които всекидневно се закачат в крайбрежната растителност, но и пластмасови бидони, торбички, чашки и т.н., които се спускат свободно по течението.

Сборен пункт ще бъде Адвенчър кемп, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно, а стартът на еко регатата ще бъде даден в 10 ч.

Програма 13 юли 2019

10.00 ч. – пристигане на ентусиастите, обличане на екипировка и инструктаж на групите по почистване в рафтинг лодките + инструктаж на групите по почистване на бреговете на реката
11.00 ч. – старт на Еко регата
14.30 ч. – товарене на боклуците
15-16 ч. – почивка
16:00 ч. – рафтинг и каяк спускане по Струма за участниците в акцията
21:00 ч. – Еко парти под звездите с музикални импровизации и тарамбуки

* Има възможност за настаняване на палатки на кемпа, къща за гости или хотел в района, както и организиран транспорт от София!

Очакваме Ви!

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371