лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Рафтинг сезонът в Кресненското дефиле е открит, с третото издание на Outdoor & White Water Fest

Рафтинг сезонът в Кресненското дефиле е открит, с третото издание на Outdoor & White Water Fest!

Официално открихме рафтинг и каяк сезона на река Струма в Кресненското дефиле. Първите лодки се спуснаха по бързите води на Струма. Организаторите от Адвенчър Нет бяха подготвили през целия уикенд много забавления за всички любители на екстремните спортове.

В петъчния ден, преди официалния старт на фестивала, организаторите вложиха усилия в задължителното почистване на р. Струма, част от мисията да се минимизира човешкия отпечатък и замърсяването в региона.

На 30 март цяла регата от лодки потегли символично по р. Струма от базата на домакина на събитието, център за приключения и рафтинг Адвенчър Нет. Специални гости за откриването в събота бяха представители на община Кресна и Любомир Попйорданов, учредител на Българската асоциация за алтернативен туризъм и основател на Одисея-ин и Зиг Заг Холидейз, двигател на множество каузи за защита на природата и опазване на българското културно наследство. Водещ бе актьорът Тони Стоянов.

Събитието беше заснето от цял рояк дронове, които кръжаха над величественото Кресненско дефиле в съботния ден. Ентусиастите от Български Младежки Червен кръст посветиха присъстващите в базовите техники за оказване на първа помощ. Nomad Team предостави възможност на всеки да се впусне в една живописна обиколка с колела между Кресна, с. Влахи и Градешките минерални бани.

За по-спокойните натури, които желаеха просто да разпускат с приятели в огряната от слънце къмпинг зона, бяха предвидени шарени хамаци и състезания по слаклайн от Айляк Хамак, както и предизвикателства от магазини Стената със страхотни награди от магазина за спортна екипировка.

Йога класове за релакс и вдъхновение проведе Ваня Панамска, преподавател по Айенгар йога и Хормон терапевтична практика за жени. Най-малките опитаха късмета си в състезание по катерене на стената в кемпа, което бе водено от училището за планински водачи „Черни Осъм“. За любителите на класическите речни забавления имаше уъркшоп за оснoвни техники по оцеляване в бързи води, дихателни практики и стречинг от Машини холидейз, а професионалните гидове както всяка година традиционно направиха забавно шоу в състезанието Flip и Reflip за обръщане на лодката.

Специално внимание бе отделено на местната кулинарна продукция, а Центърът за опазване на редки български породи Семпервива представи своя проект, както и първокласно кисело овче и козе мляко.

Празничното настроение достигна кулминацията си в събота вечер с парти миксовете на DJ Ванката the Turntablist, рок група Faces и разбира се импровизация на живо с тарамбуки от екипа на Адвенчър Нет!

Снимки от събитието ТУК

Цялата програма ТУК

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371