лято 2024

0
Количка
Количката е празна.

Ски спортът – забавен и полезен!

Ски спортът – забавен и полезен!

Ските и сноуборда са един от най-добрите начини за забавление през зимните месеци от годината. Освен, че е приятно и разтоварващо, това занимание носи и доста ползи и преимущества за физическото и психическото състояние на човека. В България има много добри условия за каране на ски, което спомага още повече за популярността на този спорт у нас. Независимо дали искаш да се насладиш на тишината и планинската атмосфера или пък обичаш забавните спускания с приятели, карането на ски безспорно е подходящият избор за теб.

Едно от най-хубавите неща на карането на ски е, че е страхотна тренировка за вашето тяло.

Ето  няколко много добри причини да го практикуваш редовно:

– Карането на ски значително увеличава способността ни да координираме телата си. Подвижността, необходима за извършване на контролирани завои, бързото коригиране на натиска и наклона, и избягване на препятствия, и бързото спиране са умения, които допринасят за по-добра координация и баланс в ежедневието.

– Карането на ски е аеробна дейност, която увеличава ефективността на сърдечно-съдовата система. Т.е. ските са добър начин да се подобри здравето на сърцето.

– Със сигурност не е загадка защо карането на ски подобрява настроението и качеството на живот. Да бъдеш в планината, да дишаш чист въздух, и да излизаш с приятелите си е достатъчно, за да накараш някой да се усмихва дълго време. Ето защо карането на ски е толкова популярно начинание. Защото е много забавно!

– Ските ви поставят в една клякаща позиция през цялото време, което има за резултат правенето на тонове клякания, без да осъзнавате какво правите. Силата, необходима за поддържане на стойката и координацията е страхотна тренировка за цялото тяло.

 

Ето и един полезен чек лист, преди да се качите на ските:

 

– Екипирайте се добре, облеклото има значение за вашия конфорт. Можете да видите повече детайли тук.

– Хапнете добре. (Aко сте гладни, много лесно измръзвате, когато тялото преработва храна, кръвобръщението е засилено. Така тялото се справя много по-лесно със студа);

– Вземете си слънцезащитен крем за лице и балсам за устни;

– Проверете автоматите на ските дали са натегнати точно на вашите килограми;

– Винаги се спускайте със здраво затегнати обувки – това позволява да контролирате правилно ските и значително предпазва глезените в случай на усукване;

– Карайте с удобни и чисти очила за ски;

– Задължително се разгрейте и разтегнете добре преди каране;

– Спазвайте правилата за безопасност в планината, пазете себе си и останалите.

Пожелаваме на всички много зимни забавления сред природата! Ако досега не сте имали възможност да практикувате ски или сноуборд, нашите инструктори с радост ще ви помогнат в това начинание 🙂 Очаквам ви в нашето ски/сноуборд училище при долна станция на лифт Рилски Езера!

Имате въпрос?

Попитайте ни!

+359 888 889 371