Рафтинг по струма | Adventure Net
Top
рафтинг трип Струма

Рафтинг по Струма

Всеки ден от март до ноември

Рафтинг по Струма

60лв. човек

Рафтинг по р. Струма – време за вълнуващо приключение и много емоции!

Изживейте невероятното приключение – Рафтинг по река Струма

Рафтингът в България вече се утвърди като активност, която носи много усмивки, радост и адреналин… и в същото време може да се сподели с приятели, семейство и колеги!

Рафтинг по река Струма организираме всеки ден – понеделник до неделя, от месец Март до Ноември. 

През почивните дни спусканията по река Струма се провеждат във фиксирани часове: първо спускане в 10:00ч., обедно в 13:00ч., и последно за деня в 16:00ч.

През делнични дни при интерес можем да организираме спускания в удобен за вашата група час.

Рафтинг спускането стартира от рафтинг кемп Адвенчър Нет,  без излишни трансфери и изчакване. На финала на трасето е осигурен моментален транспорт на всички участници обратно до базата. Най-новата екипировка ще ви бъде предоставена суха преди да влезете в реката.

Примерна програма:

Посрещане

С радост ще ви посрещнем в нашата база – рафтинг кемп Адвенчър Нет (на 130 км от София и 40 км от Банско)! Ще имате възможност да се насладите на свежестта на боровата гора, а от нашия бар можете да изберете подходяща за сезона напитка 🙂 Ще се запознаете с екипа от рафтинг гидове, които ще се грижат за вашето добро настроение и незабравимо приключение!

Инструктаж

Следват въвеждащ инструктаж относно екипировката за рафтинг и екипиране. Екипировката включва неопренов костюм, каска, спасителна жилетка, гребло и неопренови боти. След проверката на екипировката е основния инструктаж за начина на гребанe, командите подавани от гидовете, поведението в лодката и правилата за безопасност, когато се извършва и разделянето по лодки. Рафтовете са с вместимост 4, 6 или 8 места в зависимост оот големината на групата и на самата лодка.

Същинско провеждане

Самото спускане или престоя във водата е около 1 час и 30 минути. Трасето започва директно от базата на Адвенчър Нет,  а връщането се осъществява с микробуси, които чакат лодките на края му.

Цялата програма е 3 часа, като са включени инструктаж, екипиране и рафтинг спускането.

Трудност на трасето за рафтинг по река Струма

Рафтинга се провежда в Кресненското дефиле, като самия рафтинг маршрут е с обща дължина 12км – възможно най-оптималното трасе, което минава през най-красивите бързеи.
Основното трасе е категория клас 3 по Международната шестобална скала на трудност на IRF;

Освен това има и леко трасе клас 2 по Международната шестобална скала на трудност, което  се прави при високо ниво на водата или по специална заявка.

При избора на трасе безопасността ни е приоритет.

За кого е подходяща програмата?

Рафтинг програмата е подходяща както за начинаещи, така и за такива, които вече имат опит с гребането – ще се радваме да ни информирате за вашия предишен опит при записване. През летните месеци – обикновено от средата на Юли, можете да се възползвате от програмата ни за Семеен Рафтинг. Рафтинга като активност може страхотно да се комбинира с празнични поводи като рожден ден, ергенско или моминско парти, дипломиране, а защо не и за вашата сватба? 🙂 Адвенчър Нет има опит в органзииране на разнообразни Рафтинг Игри във връзка с тиймбилдинг събития.

Цена: 60лв. на човек

Цената включва:

 • пълна екипировка: рафтинг лодки, спасителни жилетки, неопрени (сухи!), якета, каски, гребла, боти (обувки за вода). Екипировката е по размери за всички.
 • трансферът от финала до базата се извършва веднага след спускането без излишни трансфери и изчакване.
 • професионални инструктори, лицензирани към Международната рафтинг федерация

Цената не включва:

 • снимки
 • видео
 • храна и напитки
 • спален чувал и палатка

* Тези опции могат да ви бъдат предоставени след предварителна заявка и допълнително заплащане

Защо рафтинг по Струма?

Пълноводието на река Струма я прави най-подходящата река за рафтинг в България.  Реката предоставя забавление за всички. В началото на рафтинг сезона, ранната пролет, когато снегът се топи, тя гарантира много адреналин за по-смелите, а през лятото и есента предоставя спиращи дъха гледки в сърцето на уникалното Кресненско дефиле.

Защо с Адвенчър Нет?

 • Адвенчър Нет е първият рафтинг клуб в България. В него работят дългогодишни професионалисти и ентусиасти за равитието на рафтинг и каяк спорта на местно ниво, както и запознаването на широката общественост с него.
 • Маршрутът включва най-атрактивното трасе от Кресненското дефиле.
 • Всички наши инструктори и трип лидери са сертифицирани за водачи на рафт лодки в бързи води от Международната Рафтинг Федерация
 • Професионална рафтинг екипировка, която ще ви бъде предоставена чиста и суха преди да влезнете в река Струма
 • Собствена рафтинг база на р. Струма със стена за катерене, въжена градина, бар, кухня, паркинг, съблекалня, душ и тоалетна
 • На финала на трасето осигурен от нас транспорт на всички участници без излишно изчакване
 • Без носене на лодки
 • И не на последно място може да се спуснете заедно с нашия отбор – осем кратните шампиони на България и няколкократни шампиони на Европейската купа!!!

 Допълнителни възможности при Рафтинг спускане

 • Снимки – за Адвенчър Нет работят професионални фотографи, които ще направят най-добрите кадри от спускането на Вашата лодка при поръчка. Цената за снимките е 60 лв. на лодка
 • Видео заснемане на рафтинг спускането с професионално обработено клипче, включващо незабравими моменти от гледната точка на нашият оператор.
 • Закуска, обяд или вечеря на рафтинг базата ни.
За повече информация препоръчваме да прегледате секцията с най-често задавани въпроси.
За по-любопитните и нетърпеливите пък сме подготвили виртуална разходка в къмпинга и на части от реката 🙂

Открийте следващото си приключение и го направете запомнящо се!

Ако смятате, че това преживяване е точно за вас, не пропускайте да се свържете с нас:

0 Отзива
 • Място на тръгване/връщане
  рафтинг кемп Адвенчър Нет
 • Препоръчително облекло
  Желателно е да се носят кърпа и бански
 • Включено
  Гид
  Екипировка
  Застраховка
  Транспорт на място
 • Не е включено
  Квалифициран инструктор
  Настаняване
  Палатка
  Полети
  спален чувал и шалте
  Транспорт до начална точка
  Храна
  מדריך
  ציוד

Карта на приключението