Каякинг | Adventure Net
Top
Image Alt

Каяк екскурзии в България и Гърция

Каякинг екскурзии в България и чужбина

Каяк в България

Изживейте приключението с първия български рафтинг клуб!

Каякът в България като спорт и развлечение сред природата добива широка популярност. Тази активност е подходяща, както за начинаещи, така и за напреднали. При нас можете да изпробвате двата основни типа в каяк в различни реки и язовири в България.

Каяк в България

Изживейте приключението с първия български рафтинг клуб – Adventure Net!

0
Години опит
0
Клиенти
0
Спускания

Каяк в Гърция

Изживейте незабравимо приключение

Екскурзиите с каяци са един от най-лесните и същевременно интересни начини за опознаване на най-отдалечените кътчета на планетата. С целия багаж върху каяка, имате свободата да спирате когато и където искате, да спите на недостъпни по друг начин места, и да се оттърсите от натрупната през ежедневието умора.

Адвенчър Нет организира екскурзии с морски и речни каяци в различни държави по местни реки, езера, или острови. Датите и дестинациите за тях обикновенно са фиксирани, но за групи от повече от шестима души, можете да се свържете с нас за да създадем заедно Вашето мечтано пътешествие.

Каяк в Гърция

Адвенчър Нет организира екскурзии с морски и речни каяци в различни държави по местни реки, езера, или острови.

Доверете се!

На първия рафтинг клуб в България

Каяците, според изпълнението се използват за воден туризъм, за спускане по бързи реки, за експедиции или за забавление.

Делят се основно на 2 типа – класически каяк и seat-on-top каяк. При класическите лодки се използва шприцка (диафрагма), с която се покрива отвора на лодката, където е седнал гребеца и по този начин при силно вълнение не влиза вода в каяка. Класическите каяци се използват при състезания и експедиции, както и за спускане по реки.

Лицензирани гидове

Сертифицирани инструктори и трип лидери за водачи на рафт лодки в бързи води от Международната Рафтинг Федерация

Наша собствена база

Собствена рафтинг база на р. Струма със стена за катерене, въжена градина, бар, кухня, паркинг, съблекалня, душ и тоалетна

Осигурен транспорт

На самия финал на рафтинг трасето ви очаква осигурен от нас транспорт на всички участници без да се налага излишно изчакване

Рафтинг екипировка

Професионална екипировка за каяк - предоставена чиста, дезинфекцирана и суха, преди да влезнете във водите на река Струма

История на Каяка

Как и къде се е появил каякът?

Каякът е малка, задвижвана с човешка сила лодка. Той е оригинално създаден от местните обитатели на арктическите области, като айну, алеути и ескимоси, които са го използвали (и още използват) за лов във вътрешните езера, реки и крайбрежни води на арктическия океан, северно – атлантическия, берингово море и северния тих океан. Тези първи каяци са били построени от съшити животински кожи, най-често тюленови, върху рамка от парчета дърво, донесено от водите. Археолозите са намерили доказателства, че каякът се използва от поне 4000 години.